Sizce diskler ne durumda?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan S.yildiz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dostlarım disk tornalatmak dünyanın en riskli işidir.Disk dedimiz malzeme karbon alışımlı bir malzemedir. Bu şu demek demirin içinde malzeme cinsine göre karbon bulunmaktadır. istenilen şekil verildikten sonra ya malzeme ısıl işle girer sertleştirilir, yada yarı mamulken sertdir. Siz bu sert malzemeyi belli bir zaman kullanarak sıcak soğuk gibi etkenlerde kullanarak metal üzerinde aşınma sırasında elementlerde değişikliğe neden oldunuz. Üretim sırasında bu hava yol vs düşünülerek ona göre yapıldığı için çok fazla etkilenmeden aracımızı kullanıyoruz.Disklerde torna dediğimiz olay yüksek hızda diski elmas uc ile düzeltirler. ( sert bir malzemeyi düzeltmek için daha sert malzeme ile yüzeyin buluşması) Bu temas sırasında ( tornacının bu işi geröekten bilmesine bağlı nasılmı getirdeiğiniz disk üzerindeki sertlik değerini yada karbon oranına göre ) iki malzemin birbirine yapmış olduğu on anki direnç ve o sırada sürtünmeden doğan ısıdan dolayı oluşan karbon salınımı yani malzmenin sertliğini kaybetmesi demektir.Buda istinelen hızlarda ve süreçte arcın güvenli sürüşünü ve disklerin ömrünü tamamen yitirmesi anlamına gelmektedir.
Kısaca asla ve asla diskleri tornalatmayın

Çok faydalı bi açıklama olmuş umarım herkes görür bi faydamız dokunur. Teşekkürler ilginize.

Peki her balata değişiminde disk de mı değişecek?yeni balata ,eski balatanın iz yaptığı disk yüzeyine nasıl uyum sağlıcak .uyum sağlaması için disk yüzeyinin mm lik düzelmesi gerekmez mi?

SM-C7010 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bildiğim kadarıyla disk balataya göre daha geç hasar gören bi malzeme o yüzden her değişimde disk değiştirmenize gerek yok örnek veriyorum 2. Balata değişiminde diskleri kontrol ettirin. Ben aracı alalı 1 sene oldu bi kere balata değiştirdim lastik değiştirirkende aklıma geldi fotoğrafını çektim burda paylaşmak için iyiki yapmışım değişmesi gerekiyormuş. 2. Balata değişiminde ikisini bir değiştiricem. Yanlış yönlendirdiysem okuyanlardan yorum rica ediyorum.

Geri