Tamam sen artık okuma Burak alısın üstüne o zamanöhöm öhöm hehe abi öyle deme iyi kötü bir master ımız var 2 üni. okuduk. üstüne bide akademi olursa ben ok 'im
2x300 mono anfi demek değildir
mono tek anlamındadır sızın bahsettığınız anfıde 2 kanal olduğuna gore stereodur
arkadasın bahsettığı subwooferda 2 adet 4 ohm ses bobini var bunlar serı yada paralel bağlantı seklıne gore 2ohm yada 8 ohm seklınde kullanmak zorunda
genelde kullanıcılar 2 ohm tercıh eder , elektronıkte teorık olarak 1 ohm ve 2 ohm kısa devredır ama yınede calısır
sızde alacağınız amfıde 2 ohmda en az 400 watt rms veren bı anfı tercıh etmelısınız sahsı fıkrımı soracak olursanız 2 ohm da stabıl 600 watt rms guc veren bı mono anfı almanızdır
400 watt ın altında alacağınız anfı ıle subwoofer a yuklendığınızde anfınızı ve aracınızı zorlamaıs olacaksınız anfı peak sınyal sevıyelerıne cıkıp dıstırtıon a gırecektır ama sız fıltrelı bır frekans bandı kullandığınız ıcın bunu fazla hıssetmeyeceksınız ama yınede bılmeden elınızdekı cıhazları lımıtlerınının uzerınde zorlamıs olacaksınız
600 watt rms lık bır mono anfı aldığınızda ıse anfının gucunun 3/2 sını kullanarak maksımum performansa ulasmıs olacak anfıyı ve aracın elektrık sıstemını zorlamadan keyıflı ve temız bır muzık dınleme deneyımı yasamıs olacaksınız
edit: excoupe kardesım lutfen bılmedığın konularda yorum yaparken daha dıkkat etki senin gibi bilmeyen insanların yorumları daha fazla arkadasımızı cehalete sureklmesın , bır konuya hemen cevap yazmak zorunda değilsin burası bılgı paylasım platformu once bılenlerın yorumlarını bekle belkı senınde kacırmıs olabıleceğın seyler olabılır oyle değilmı ?
hadi ben cahilim seninde bende aşağı kalır bir tarafın olmasa gerek ki; -dıstırtıon- herhalde distortion demek istedin!!. (tabi harfi yanlış basmışım demez isen) Çok bilgili biri olarak kendi şahsi fikrini söylemişsin bende söyledim yanlış olabilirde.. Bir bilgilendirsene distortion demeyeyim dıstırtıon ne demek? yorum yaparken başkalarınıda cahil bırakmayayım.
birde ben gene cahilim ya arkadaşın sistemini nerden biliyorsunuz? sadece tek bir bass la keyifli ve temiz bir müzik dinleyebileceğini kanaat getirdin? iyiymiş 4X15 wattlık diğer arabamın tenekelirine demekki bir amfi birde bass tamamdır bu iş
Herkesin hatası, yanlışı olabilir dostum. Konuyu cevapla yazıyor... Konuyu az biliyorsan, bilmiyorsan cevapla, gibi şeyler yok. Yorum bu katılırsın katılmazsın paşa keyfin bilir ancak cehalete falan girdikmi işin rengi değişir....
Herkes bildiğini yazacakki en doğrusu ortaya çıksın birbirinizi kırmaya gerek yok, değil mi?...:naberbuyuksun baba ver elını opeyım