Servis bakım ücreti

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan asarigul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Servisler bulunmaz hint kumaşı zannetmeye başladılar kendilerini. Geçen gün bende yeni arabam için bir kaç sorum olacak dediğimde buradan mı aldınız dedi hayır cevabını verince bir küfür etmediği kaldı. Vay efendim onlardan alsalarmış daha iyi hizmet alırmışım, neden orayı tercih etmişim, neden sorulara cevap almadan teslim almışım.
altı üstü 1 soru sorucam dedim ve biraz ses tonumu yükseltince geri vitese takmak zorunda kaldı...

ikinci yılda dizel icin mazot filtresi değişmiyormu arkadaşlar. yani aynı zamanda 2. bakım araç 24000 de

Dün 2014 model aracımın 2. yıl servis bakımını Konya Çelik motorda yaptırdım.Ancak 480 tl ücret aldılar. Yaptıkları 3.5 litre yağ,yağ filtresi, hava filtresi ve polen filtresi değişimi. Yazık yani insanların zorunlu garantiden dolayı servislerde kazıklanmalarına üzülüyorum. 3.5 litre motor yağına işçilik hariç KDV dahil yaklaşık 170 tl yazmışlar olacak iş değil.Birde sanki biz mecbur olduğumuzdan dolayı ilgisizlik havası,kendilerini agırdan satma hissi bizi öldürecek.Yukarıda saydığım işlemi sadece 1 tane genç bir çocuk 30 dk içinde yaptı.Hatta servis yetkilisine zorunlu bakım sürem bitti mi diye serzenişte bulundum.bana bizden memnun değilmişin de bir daha gelmiyecen mi diye cevap verdi.Yani paranla zorunlu servislerde 2. ci sınıf insansın.
ondan sonra arabaların garantısı bıtınce ınsanlar ozel servıslere gıdıyor haklı olarak ben 2012 1.2 symbol aracımın bakımını bayramdan hemen önce parçaları internetten temın etmem suretıyle hava polen yag fıltre setı 27 tl elf 5w40 evulatıon servısın koydugu yag 4 lıtre 57tl(yagı alalı bı kac ay oldu ama kampanyadan düşürmüştüm.orjinal mais buji takımı 40 tl...27+57+40+30 işçilik.normalde kendım yapıyorum bu bakımı ama bu sefer ugrascak zamanım yoktu bayram oncesı dıye...durum bu arkadaslar servısler cok fahıs fıyatlar cekıyorlar.

Hocam dizel icin soyluyorum, bahsettiginiz 3 filtreyi orjinal olarak sanayiden toplam 60 tl ye aldim.5 litre elf 5 30 rn 720 yag 100 tl.polen ile hava filtresini kendim taktim zaten cok basit .total hepsi iscililkle 200 tl .servis 500 civari bisey istemisti.
Polen filtresini nasıl taktınız.bende de varda kendim takabilirmiyim?hava filtresi çok basit ama poleni bilmiyorum.

Torpido gozu kapagini cikarin solda diklemeye bir kapak var cikarinca filtreyi cekip buzusturup cikariyorsunuz.nette videosu vardi bunun. https://youtu.be/QvdXt6XhZSY

ya ben bu videoyu izledim hiçbişey anlamadım.torpido kapağını nasıl sökücez mesela?
Torpido gozu kapagini cikarin solda diklemeye bir kapak var cikarinca filtreyi cekip buzusturup cikariyorsunuz.nette videosu vardi bunun. https://youtu.be/QvdXt6XhZSY

Torpido kapagi kapaliyken kafanizi altina egin ordaki mentese kisminda sag ve solda 2 adet surgu var onlari surun menteseden cikiyor sonra kapagi acin bosa cikarin.vida felan yok sürgülu sistem m1 piyade tufeginin surgusu gibi .

teşekkürler bu yardımcı oldu işte.:eyv
Torpido kapagi kapaliyken kafanizi altina egin ordaki mentese kisminda sag ve solda 2 adet surgu var onlari surun menteseden cikiyor sonra kapagi acin bosa cikarin.vida felan yok sürgülu sistem m1 piyade tufeginin surgusu gibi .

"m1 piyade tüfeği " mi :D ne güldüm ya :D hoşuma gitti. Hangi millette var bu benzetme sanatı yav. çok yaşayalım e mi ? :D

"m1 piyade tüfeği " mi :D ne güldüm ya :D hoşuma gitti. Hangi millette var bu benzetme sanatı yav. çok yaşayalım e mi ? :D
Bende şu benzetmeye çok gülmüştüm. Twingo icin; elinde 2 tane alyan anahtar olsun "pişmaniye" gibi dağıtırsın :) hakketende söküp takması kolay bir araç.

Bu arada servise lpg li araçları neden almazlar anlamıyorum

Geri