aynı araçla:
Senaryo 1 şehir içi:
a)uçmasamda milletin bir tık önünde olayım aynı hızda gidince yüreğim sıkılıyor mantığıyla abartı olmasada azıcık seri kalkış ve azıcık extra pedal
b)arabaya biner binmez yandım bu ne sıcak aç klimayı sonuna kadar
c)ben önden ne bakacam ya ışık karşımda yanınca dururum onun haricinde ayağım gazda
d)güzergahım dur kalk ortalama yada üstünde
e) gideceğim mesafe aman aman değil max 5-6km
sonuç şehir içi 7.3lt hemde dizel araçla
Senaryo 2 şehir içi:
a) aracım henüz çok soğuk ve dizel en çok soğukken yaktığını bildiğim için araca biner binmez abanmıyorum,kibarca sürüyorum ısınana kadar
b) yine aynı mantıkla araca biner binmez klimayı açmıyorum önce camlar açık 2dk sonra açıyorum
c) milleti geçsemde şehiriçi bu ışıkta hep beraber yakalanacaz biliyorum zaten bu sebeble olgunca sürüyorum
d) her ne kadar şehir içi olsada güzergahımı yolu azıcık uzatmak pahasınada olsa dur kalkı en az güzergahı seçiyorum sonuçta ort 5lt/100km ile 13km sürmek 8lt/100km ile 10km sürmekten daha karlı
e) bu son seçenek pek size kalmış birşey değil ama yolumuz uzun ise dizel için daha karlı başta belirtiğimiz gibi dizel en çok hemde abartılı derecede daha çok soğukken yakar.
sonuç 4.8lt
her ikiside aynı araç,şehir aynı yük aynı süren aynı ve gerçek birebir adana verileri