merhaba arkadaşlar,
geçen gün başına gelen ve kafama fazlasıyla takılan bir konuda fikirlerinizi ve başına gelen varsa tecrübelerinize ihtiyacım var.
daha 2 ay önce aldığım Scenic 2 2005 model 1.6 otomatik benzin-lpg 130.000 km. aracımla dik sayılır bir rampada durmam gerekti, tekrar hareket etmek istediğimde ise aracım motor devri 2000 devirde sabit bir şekilde yerinde hiç hareket etmeden durdu, bu 3-5 kez denememe rağmen aracım hiç hareket etmeden duruyordu. bende aractan indim direksiyona eşim geçti,
)) bende başladım aracı itmeye,
))) tabi tek başıma yeterli olmadı sağ olsun durumumu gören yardım sever bir arkadaşın (allah razı olsun ondan) yardımıyla aracım hareket etti ve rampayı çıkabildik ve yolumuza devam ettik. Bu durum benim canımı çok fazlası ile sıktı tabi. Dün akşam evimin yakının da benzer diklikte başka bir rampaya gittim ve orada aynı şeyi denedim. aracımla rampada durup tekrar hareket etmek isteyince motor 2000 devir de sabit ve hiç hareket etmiyor. aracı geri geri kaydırıp biraz düzlükte hareket ettirdikten sonra rampayı tırmanmaya başlayınca sorun yok. normal düz yolda da sorun yok, lpg den benzine geçtim değişen bir şey olmadı.
bu aracı alırken güç ölçümü de yaptırdım ve %93-95 gibi bir sonuç çıktı.
hiç böyle bir şey yaşayan oldu mu aranızda, bildiğim kadarıyla bu model otomatik viteslerde baskı balata yok.
geçen gün başına gelen ve kafama fazlasıyla takılan bir konuda fikirlerinizi ve başına gelen varsa tecrübelerinize ihtiyacım var.
daha 2 ay önce aldığım Scenic 2 2005 model 1.6 otomatik benzin-lpg 130.000 km. aracımla dik sayılır bir rampada durmam gerekti, tekrar hareket etmek istediğimde ise aracım motor devri 2000 devirde sabit bir şekilde yerinde hiç hareket etmeden durdu, bu 3-5 kez denememe rağmen aracım hiç hareket etmeden duruyordu. bende aractan indim direksiyona eşim geçti,

bu aracı alırken güç ölçümü de yaptırdım ve %93-95 gibi bir sonuç çıktı.
hiç böyle bir şey yaşayan oldu mu aranızda, bildiğim kadarıyla bu model otomatik viteslerde baskı balata yok.