Barış Kardeşim dediğin gibi navigasyon siyah olsaydı çok iyi olacaktı. Aynen sizin dediğiniz gibi siyah folyo ile kapladım. fakat güncellemek için navigasyonu çıkarırken yeri dar olduğundan ister istemez folyo da çizikler , minik çentikler oluştu. Aslında Navigasyondan ( Navitech wr-m552w ) çok memnunum. İkinci el 150tl ye ( sıfır fiyatı yanlışım olmasın 300tl ) almıştım. aynı markanın ( navitech wr - m552) modeli bendeki ürünün birebir aynısı ; sadece renk siyah . belki ilerde bendeki cihazı satıp ; aynı cihazın birebir aynısı siyah olanı alabilirim. ) Gözüm ilk zamanlarda beyaz sırıtıyordu ama göz alıştığındanmıdır bilmem ama şuanda beni çok rahatsız etmiyor. Aracımı 5 yıl satmayı düşünmüyorum. ama sattığımda alacak arkadaşa mecburen navigasyonda hediye olacak. Dediğiniz gibi navigasyon kalınlığında alttan ve üstten kestim. Dijital ekran çıtalarını kesmek yetmedi ; alt ve üst iç kısımlarıda oymak zorunda kaldım. O yüzden düşünen arkadaşlara tavsiye etmiyorum. Çünkü çok zor ve riskli. Bir başladın mı dönüşü yok. Hadi dijital ekran çıtaları çok kolay bulunurda ; ön konsolda yapacağımız bir yanlış kesik , hasar ; dönüşü çok ağır olur. Ki bizim araçların kazalı araçlarda ( çıkma ) çok zor bulunur. Önden kaza yapan scenic hemen sürücü ve ön konsol yolcu tarafındaki büyük hava yastığı açılıyor. Ön konsolda özel yumuşak bir malzeme olduğundan airbag tamir edenlerin hiç biri ön konsolu kaplayamıyor. Mecburen arkadan kaza yapmış veya sel hasar , motor bölgede yangın çıkan pertli scenic arıyorsunuz. Bizim araçlarda çok piyasa aracı olmadığından bu şekilde ön konsolu sağlam kazalı scenic bulana kadar göbeğiniz çatlar. Dediğiniz gibi dijital havalandırma konsolunu ve vites topuz alt bölümü ; boyacıda hazırlattığım 15tl lik sprey boya ve 15tl lik plastik astar ile kendim hallettim. İşlem çok basit olduğundan açıkçası paylaşmak aklıma gelmedi. vites konsol çıtası çıkınca dijital havalandırma çıtasını tutan iki vida var. start / stop düğme , kart okuyucu kısım , teyp , havalandırma ızgaralar sökülünce dışarda istediğiniz gibi boyayabiliyorsunuz.