Merhaba sayın forum üyeleri 98 model brodway rn sahibiyim.arabamın şanzımandan yüksek hızlarda,uğultu şeklinde ses geliyor. ve çoğu zaman vitesler kemikli geçiyor, şanzıman yağı geçen yıl haziran ayında değişti bir sıkıntı yoktu tââki fren disk ve balata değiştirinceye kadar, fren disk ve balata değişiminden sonra hidrolik yağ seviyesinin yüksek olması dikkatimi çekmişti ustaya sorduğumda birşey olmaz demişti.neyse fren disk ve balata değişiminden sonra istanbula gitmiştim. (çerkezköyde ikamet ediyorum) giderken arabanın gitmekte zorlandığını gördüm havanın sıcak olması, ve trafik yoğunluğu sebebiyle,frenler şişti disklerden gıcırtı sesleri geldi, ve viteste sakızlaşma oldu.sanki vites kolu sakız içinde hareket ediyordu bu anlattığim olay temmuz ayında olmuştu.ustaya frenler şişti diskler çok ısınmış,diye sorduğumda trafikte kalmışsındır demişti vitesteki sakızlaşmaya yorum yapmadı birşey olmaz dedi ben şanzıman yağını kontrol et dedim birşey olmaz devam et dedi neyse memlekete gittim memleketten gelirken şanjımandan hafif uğultu sesi geldiğini duydum konuyu özetlemek gerekise şanzıman yağı yüksek ısılarda bozulurmu? uğultunun ve viteslerin özellikle 2 ve 3.vitesin kemikli geçmesinin sebebi yağın bozulmuş olması olabilirmi? 3000 küsür km yol yaptım fren disk ve balata değişiminden sonra.