Yapınca hangi boru olduğunu foto çekip eklerseniz çok makbule geçer.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
İlk mesajımda aracı bir ustaya götürdüğümü, onunda Kaputu açınca sol taraftan bir iki borunun gaza basınca birbirine değdiğini ve vibrasyon etkisi yapıyor dediğini belirtmiştim.
Vakitsizlikten uğraşamamıştım, bugün bir kargomun etrafına sarılan çıt çıt patlattığımız balonlu naylonları görünce aklıma geldi, ve kaputu açınca sol taraftaki bazı boruların etrafını o balonlu naylonda sardım ve sonuç olarak ses/vibrasyon kesildi. Problem kesin olarak yakıt boruların gaza basında birbirlerine ya da kaporta kısımlara değmesinden meydana geliyor. Bu yüzden boş bir anımda naylonları teker teker söküp deneyip hangi hortumun ses yaptığını tespit ettikten sonra siyah boru izolasyon kılıfı alıp siyah çırt kelepçe ile sarıcam. Aynı sorunu yaşayabilecek arkadaşlar için uygulama sonucu resimli şekilde buraya paylaşım yapıcam.
İlk mesajımda aracı bir ustaya götürdüğümü, onunda Kaputu açınca sol taraftan bir iki borunun gaza basınca birbirine değdiğini ve vibrasyon etkisi yapıyor dediğini belirtmiştim.
Vakitsizlikten uğraşamamıştım, bugün bir kargomun etrafına sarılan çıt çıt patlattığımız balonlu naylonları görünce aklıma geldi, ve kaputu açınca sol taraftaki bazı boruların etrafını o balonlu naylonda sardım ve sonuç olarak ses/vibrasyon kesildi. Problem kesin olarak yakıt boruların gaza basında birbirlerine ya da kaporta kısımlara değmesinden meydana geliyor. Bu yüzden boş bir anımda naylonları teker teker söküp deneyip hangi hortumun ses yaptığını tespit ettikten sonra siyah boru izolasyon kılıfı alıp siyah çırt kelepçe ile sarıcam. Aynı sorunu yaşayabilecek arkadaşlar için uygulama sonucu resimli şekilde buraya paylaşım yapıcam.
Evet arkadaşlar bahsettiğim gibi ses yapan boruyu buldum. Aslında daha önce buldum ama istediğim gibi izolasyon kılıfı bulamadığım için paylaşım yapamadım. Daha da bekletmeden bahsettiğim boruyu aşağıya atıyorum. İlk mesajımda bahsi geçen sesi kesmek için aşağıda işaretli borunun etrafını (dibine kadar) istediğiniz gibi yumuşak bir sünger ya da benzeri bir şeyle sarın ve sesin kesildiğini görün.
[/QUO
S.a ben de aracımın rutin yağ ve filtre değişim işlemlerini yaptırdım, hemen ardından bahsettiğiniz bu ses ile karşılaştım içerde 1900 devirde titreme sesi oluyor, sonra ağır bakımım da yaklaştığı için triger seti, v kayışı, devir daim pompası ve gergi kayışını da değiştirdim ancak aynı ses aynı devirde devam ediyor aracın çekişinde hiç bir sorun yok ve devir artınca titreşim sesi kesiliyor, ilk fırsatta bu dediğinizi deneyeceğim umarım başka bir sorun değildir, bir kaç gündür konuyu araştırıyorum ve şu an en mantıklı yaklaşım bu geldi....