RFC yakıt ortalama rekorları kitabı :-)

Kendi adıma yakaladığım en iyi değerler aşağıdaki konuda mevcuttur. Her uzun yola çıkarken sakin kullanıcam bakalım ne kadar az yakıcak desem de en iyi ihtimal dönüş yolunda ortalamayı fazlasıyla arttırıyorum.

http://www.renaultfanclub.com/clio-...r-1-2-16v-yakit-tuketimide-benden-gelsin.html

Çok güzel değerler ama şehirler arası daha da düşürmen gerekir aracın hafif ve sanırım dizel bunun avantajını kullanmalısın :eyv

Maşallah değerler iyi benimki bu aralar fazla yakmaya başladı yada bana öyle geliyo anlamadım :(

Buda bizim Kayseri şehir içi yakıt değerlerimiz. Ortalama hız çok düşük çıkmış ama azami 70 km/h ile gidiyorum.

Araç Renault Kangoo 1.5 dci 85 HP

Çok güzel değerler ama şehirler arası daha da düşürmen gerekir aracın hafif ve sanırım dizel bunun avantajını kullanmalısın :eyv

1.2 Benzin

Sizin araçlarınız çok yakıyor :) benim 1.4 karadüzen benzinli clio şehir dışı 5.1 litre yakıyor fotoğraflarım :)

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Öncelikle araç Megane 1.4 TCe 130hp.
Bende bugün Enez - Keşan - Enez yaptım, tüm gün Keşan ş.içi dolaştım.
Toplam yapılan yol - 133 km
Ortalama tüketim - 6,7 lt
Tüketilen yakıt - 9 L.
9L. x 5,10 TL = 45,9 TL / 133 km. = ort 0,34 kuruş olmuş :eyv
(foto çekmek aklıma sonradan geldi)

Araç : Fluence 2011 1.5dci 105hp + chip tuning
Rekorum : 3.0 litre /100 km

istanbul içinde iş saatlerinde mecburi yoğun trafik yaşıyorum. Cevizlibağ - Avcılar (19 km mesafeyi 1 saat 10 dakika civarında gidiyorum genelde...)
Şu anda : 5.1 litre /100 km
Toplam katedilen yol : 357 km
Harcanan yakıt : 18.2 litre
Ortalama Hız : 24.6 km/h

Buda benim aracım: (Megane Coupe İDE 2.0)

Uzun yol rekoru: 5.2 LT
Şehiriçi Rekoru: 7.7 LT
Ortalama Tüketim: 6.4 LT

Geri