Rfc cilere özel meslek sırrı..........meganne çift tırnak buji öneriyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan meganne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
meganne 'nin tetiklemesi, Dolaştığım forumlar ve sayfalardan edindiğim bilgilere dayanarak bir sonraki buji değişiminde şunu deneyecem...

http://tr.bosch-automotive.com/tr/p...ugs_1/program_1/bosch_super_4/bosch_super_4_1

bosch Super 4 Bujileri lpg de deneyen

Önceki aracım 2003 Vectra 1.8 Elegance idi. Ben lpg ve ve benzinde bu bujileri kullandım. İlk taktığımda ciddi bir fark gördüm belki eski bujilerim kötüydü bilemiyorum. Ama bir süre sonra belki 1500-2000km sonra ilk taktığımdaki performanstan düştü. Sıradan çift tırnak gibi geldi. Bujilerinizi değiştireceksiniz denemiş olursunuz. ben olumsuz bir durum gözlemlemedim.

Bu konu çoğu arkadaşımıza yardımcı olacaktır. Bilgi için gönülden teşekkürler

Son düzenleme:
faz ortadan gelip 8 kıvılcım ihtimali yarattığı için patlama süresini kısaltıp performans arttırır ve yanmamış yakıtı azalttığından katizörün ömrünü uzatır diyor açıklamasında...

http://img.donanimhaber.com/upfiles/327264/9FFD650C4AF54AA78E3980AC704BCF53.gif

tek yerden çakıyor işte. en temiz ve en yakın yolu kullanıyor.

şimdi çift tırnak buji ateşlemeyi arttırıyor.
o yüzden alt devirlerde motor iyi çalışıyor.

benim anladığım bu yazıdan şu:
çift tırnak ile ateşleme artar ama
ateşleme artınca pistonlar zarar görür ????

Gibi :) ama asıl anlatmak istediğim lpg kullanımı ve büyük motorlara verdiği zarar :eyv

Lütfen farklı renault forumlarının linklerini yazmayalım.

Umarım Bujilerin Boyutlarına Bakmışsınızdır ve Umarım Taktığınız Buji Kendi Orjinal Bujisinden Uzun Değildir, Şayet Uzun İse Piston Buji Tırnağına Vurup Tırnak Silindirin İçine Düştüğünde Ben o Zaman Görürüm Meslek Sırrını :D

sonunu düşünen gahraman olamaz!!!

şaka şaka...
arabayı ilk aldığımda 1000 km yol yapmıştım, benden önce opel bujisi ile ne kadar yol yaptıklarını bilmiyorum.

çarpma falan olsa çoktan olurdu, pistonların ve supapların ömrünü azaltır diye tahmin ediyorum.
işte performans bujisi oluyor

Geri