Rfc cilere özel meslek sırrı..........meganne çift tırnak buji öneriyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan meganne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Benim anlamadığım şey, her tırnaktan ayrı ayrı kıvılcım mı çıkıyor ki? Benim bildiğim, elektrik en düşük mukavemetli yolu seçer. Yani 8 tırnakta olsa en temiz yada eksi yüke en yakın tırnağı seçer. Patlamaya ne gibi faydası olacağını çözemedim...
(NOT : Elektrik bilgim sınırlıdır.)

Benim anlamadığım şey, her tırnaktan ayrı ayrı kıvılcım mı çıkıyor ki? Benim bildiğim, elektrik en düşük mukavemetli yolu seçer. Yani 8 tırnakta olsa en temiz yada eksi yüke en yakın tırnağı seçer. Patlamaya ne gibi faydası olacağını çözemedim...
(NOT : Elektrik bilgim sınırlıdır.)

diş sayısı farklı
içindeki elektrot kalındığı da farklıdır.

hepsi aynı olsa kod numara yazmazlardı bence.

evet tek tırnaktan çıkıyor.
ama ateşleme artıyor.
şey gibi düşün : ampul
30 satt luk mu ışıldır, 100 watluk mı.

alt devirlerde çift tırnak buji super iş görüyor.
haa büyük ihtimal pistonlara zarar veriyordur çok ateşlediğinden.
benim için önemli değil. zaten yeni yaptırdım moturunu ))

Eyvallah motor iyi çalışır ama bobin ömrü ve piston ömrü azalır. Örneğin tek tırnakta 2 patlama arası 2 saniye ise çift tırnakta 1 saniyeye düşecek yani motordaki sıcaklık farkı azalacak.
Üstad Zaman Aralığı nasıl düşecek ? Tırnak sayısının artması "Ateşlemenin Kolaylaşması" demektir. Zamanlama değişmez.

Renocu bir eleman da her tırnaktan kıvılcım çıkıyor demiş... Eğer olay anlattığı gibiyse bende mantık oturdu...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Renocu bir eleman da her tırnaktan kıvılcım çıkıyor demiş... Eğer olay anlattığı gibiyse bende mantık oturdu...

o zaman misal 100 tırnak yaparlardı.
eşit olarak oksitlenme yapardı.
buji ömrü 100 kat artardı.
:D

Moderatör tarafında düzenlendi:
meganne 'nin tetiklemesi, Dolaştığım forumlar ve sayfalardan edindiğim bilgilere dayanarak bir sonraki buji değişiminde şunu deneyecem...

http://tr.bosch-automotive.com/tr/p...ugs_1/program_1/bosch_super_4/bosch_super_4_1

ben 10tl x 4 : 40 tl
usta ya : 10 tl
toplam : 50 tl
ustayla pampa olmam kdv si.

ben olsam almazdım...
kullandıktan sonra yorumları bekliyoruz

Geri