Reno19 aracımı daha seri yapmak istiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan samsun88
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

samsun88

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar arkadaşlar. Aracım Reno 19 1999 model RNE modeli. Daha Önceden 2001 RNE kullanmıştım. Bu araç babamındı 60 binde idi ve 80 binde sattık.Çok seri ve atik bir araçtı. tüpte 150-160 kilometre hıza kadar basardık banamısın demezdi. Ancak benim şimdiki araç bu kadar seri değil tabi km si ve yaşı itibari ile. aracım 160 binde. Aracıma yağ değişiminden başka bir bakım yaptırmadım uzun zamandır. Zaten fazlada binme fırsatım olmuyor. 19 hayranı olduğum için aldım bu aracı. Bilgisi olan arkadaşlara danışmak istiyorum. Aracımı nasıl ve hangi motor parçalarını değiştirerek yenileyebilirim. Bu dediklerim motor modifiyesi anlamında anlaşılmasın. orjinalliğini koruyarak yani. Ayrıca bir kaç sorum daha olacak aracım ile 150 kilometre hıza ulaştım ve titreme olduğunu bu titremenin de aşırı şekilde olduğunu, ne kadar gaza yüklensem de daha aracımın gitmediğini gözlemledim. Arkadaşlar diyecekler aracın kaç modelde ne istiyorsun arkadaş diyede, dedem ya eski 19 umuz daki performansı arar durumdayım. Bilmem halimden anladınızmı:) Birde debraj balatasını yeni değiştirmiştim. vites geçişlerinde debrajdan ayağımı çekince gaza yüklenince atılım yapmıyor. Bulunduğum yerdeki ustalara pek güvenim yok. Pek anladıklarını sanmıyorum. Forumumuz bu konuda çok yardımcı oluyor. Teşekkür ederim.

Oncelikle arac 1.4 mü ? Hizli giderken titremesinin sebebi lastiklerin balans ayarsizligindan kaynaklanir. Lpg yada benzin ilemi aracinizi kullaniyorsunuz. ?

enjeksiyonlu 1.6 RNE model aracım. Hem Lpg de hem benzinde kullandım deneme amaçlı ama genel olarak Lpg de kullanıyorum.

valla, en basip çözüm, önce hava filtresini bi yenileyip sonra LPG ayarı yaptırmak, hala pek randumanlı değilse, sonra başka şeylere bakmak... LPG çok sıkıntı yaaa.... ama vicdansız ucuz işte.....

Geri