Renault Servislerindeki Bakım Ücretleri-Siz Ne Ödediniz ?

Merhabalar;

Aracım 2012 model Megane Sport Tourer Energy GT-Line 1.6 dci 130bg...........

80000 Km bakımı için fix paket 1490 Tl... 1290 Tl ye olur diye biliyorum...

Bu ücretin parça karşılığı nedir ? Yani, paket içeriğinde balata, disk vs gibi ciddi ücret yapan bir değişen var mı ?

Ayrıca İzmir' de önerebileceğiniz servis var mı ?

Komple debriyaj seti + amortisör bilyaları ve hediye olarak iç kapı kollarının ücretsiz boyanması toplam tutar 1300tl.
Renault Mais BURSA

Merhaba,

2010 model Fluence 1.5 dizel Privilege kullanmaktayım ve şu anda 78.000 km'de. Aracım kilometre kısıtını yakalamadığı için hep yıllık bakıma girdi, hepsini de Renault Mais servislerinde gerçekleştirdim.

Şimdi aracım 80.000km'ye geldiği için yıllık bakımda Triger değiştirelim dediler, periyodik bakımla birlikte 1600tl fiyat verdiler. Fakat benim aracımın triger'i 4.yıl'da değişmiş olabilir. Bununla ilgili kayıtlara nereden ulaşabilirim? Sizce 4. yılda değişmiş midir? Değişmişse de, 80.000'de tekrar değişmesi gerekir mi?

Teşekkürler,

Merhaba,

2010 model Fluence 1.5 dizel Privilege kullanmaktayım ve şu anda 78.000 km'de. Aracım kilometre kısıtını yakalamadığı için hep yıllık bakıma girdi, hepsini de Renault Mais servislerinde gerçekleştirdim.

Şimdi aracım 80.000km'ye geldiği için yıllık bakımda Triger değiştirelim dediler, periyodik bakımla birlikte 1600tl fiyat verdiler. Fakat benim aracımın triger'i 4.yıl'da değişmiş olabilir. Bununla ilgili kayıtlara nereden ulaşabilirim? Sizce 4. yılda değişmiş midir? Değişmişse de, 80.000'de tekrar değişmesi gerekir mi?

Teşekkürler,
Servis kayıtlarında trigerin değişip değişmediği çıkar, tabi devamlı serviste bakıma girdiyse...

Peki 4. yılda değişmişse, 80.000 km'de tekrar değişmeli mi?

64binde clio grandtour aldım. sizce bakım konusunda nelere dikkat edilmeli kısaca bilgi verebilirseniz sevinirim. Aracın henüz servis kayıtlarına bakmadım.

İZMİR' den Yazıyorum,

SCENIC I - SCENIC II (DÜZ) - SCENIC II (OTOMATİK) olmak üzere 3 yıldır scenic kullanıyoruz, daha öncesi iki tane 12, broadway, iki tane 19, clio, megane olmak üzere toplamda onuncu renault arabamız :) baya haşır neşiriz renault ve bakımlarına, ufak bir iki paylaşım yapayım bakımlarla ilgili;

Ön Takım ve Motor Bakımlar
1.Baskı balata, debriyaj merkezi,şanzıman yağı, 10 binlik yağ bakımı, hepsi mais parçalar ve elf yağ ile toplam: 850 lira
2.İki aks tornaya gitti,şanzıman yağı değişti, rot başı, egzoz takozu, rot-balans toplam: 500 lira
3.Benzin hortumu patladı 50 lira parça toplam(scenic I): 100 lira
4.Katalizatör üniversal ile değişim toplam(scenic I): 275 lira

Elektronik Aksam Ve Klima Bakımları
1.Scenic II deki orta konsol motor tamirleri toplam: 150 lira
2.Elektrikli katlanır ayna düğmesi değişti parça 170 toplam: 200 lira
3.Bagaj depo kilidi parça 90 lira toplam: 120 lira
4.Far yıkama motoru tamiri toplam: 50 lira
4.Klima bakımı,polen,gaz dolumu toplam: 150 lira
5.Fan kademeleri çalışmıyordu tamir toplam(scenic I): 150 lira
6.Dijital ekran tamiri(maalesef) toplam: 250 lira
7.Airbag döner kontaktör garantili tamir (scenic I) toplam: 200 lira

Bunlar(yukarıdakiler) sanayide olan işlemler;
Motor ustası 2.sanayi bornova KARAMAN OTO
Elektrik ve klima 3.sanayi bornova POYRAZ OTO ELEK. VE KLİMA
Ekran 3.sanayi bornova NEHİR OTO KİLOMETRE
Egzoz 3.sanayi bornova KAYA EGZOZ
Airbag 3.sanayi bornova AIRBAGÇİ OĞUZ
Parçalar 2. ve 3. sanayide tüm parçacılara tek tek sorulmuş en ucuzu bulunup alınmıştır

Yetkili Servisteki Tek Bakım Megane II (Yıl 2012)
1.10 bin bakımı ve motor takozu kampanyalı toplam:225 lira
Yetkili servis bornova YAŞAR RENAULT

Sonuç;
Hepsinden memnunuz fakat, özellikle elektrikçimiz bir başka çözemediği sorunumuz olmadı, çözüm odaklı her zaman, yapamazsa yapamam der, tavsiye edilir
Şimdiki araba servis bakımlı full , bir ay önce alındı umarım iyi indirimler alıp servis kaydını bozmadan devam etmek istiyorum ama fazla gelirse ustalarımıza devam

Son düzenleme:
selam arkadaşlar 15 gün sonra aracımı bakıma vericem şu an ne kadar indirim var servislerde nakit veya taksitle?bide güven altan nasıldır oraya vermeyi düşünüyorum?

Fix paketlerde %20 indirim var. Özel serviste olur dersen maltepede eski yetkili servis (bu sene başına kadar yetkiliydi) alper oto var. Ordan da fiyat al istersen.

Geri