Renault Megane 4 İcon Led Far ayarı

Erdoğan Saka

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
İcon versiyon far yükseklik ayarı bulamadım gece kısa ledler yetersiz kalıyor. Acaba ben mi bulamadım yoksa böyle bir ayar yok mu?

Erdoğan Saka

Farları yük durumuna göre otomatik ayarlıyor olması lazım...

Ben de oyomatik ayarlıyor diye biliyorum.Ancak ona rağmen sikıntı varsa farın arka tarafında her bir far hücresi için ayrı mekanik yükseklik ayarı da var.Farın arka tarafına bakarsanız ayar vidalarını görürsünüz.

Arkadaşlar ben buradan ayarladım altta fotoğrafını çekip işaretledim.
Vidayı açar gibi elinizle tutup sola çevirince farlar yükseliyor yalnız çok çevirmeniz lazım. Karanlıkta bir duvara yaklaşıp ayarlayabilirsiniz ben şuan çok memnunum..

e5f2a001-5375-4f0c-8805-faac44b3acf4.webp

Arkadaşlar ben buradan ayarladım altta fotoğrafını çekip işaretledim.
Vidayı açar gibi elinizle tutup sola çevirince farlar yükseliyor yalnız çok çevirmeniz lazım. Karanlıkta bir duvara yaklaşıp ayarlayabilirsiniz ben şuan çok memnunum..

e5f2a001-5375-4f0c-8805-faac44b3acf4.webp
Teşekkür ederim son kademeye kadar kaldırdım ilk gece sürüşümde deneyeceğim. Tabi bunu muayeneye giderken indirmek gerekecek herhalde.

Erdoğan Saka

far ayarı yaptırın. Böyle manuel olmaz. karşıdaki sürücüyü düşünmek gerek. Çok göz alabilir.

Ben de aynı kanaattayım karşıdakini düşünmek lazım. Eğer gözünü alırsanız gelip size vurma ihtimali yüksek.....

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben de aynı kanaattayım karşıdakini düşünmek lazım. Eğer gözünü alırsanız gelip size vurma ihtimali yüksek.....

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
4 buçuk saatlik gece sürüşünde denedim hiç selektör yapan olmadı :) demekki son kademesi bile kimseyi rahatsız etmiyor zaten karşı tarafı rahatsız ettiğini düşünsem indirim teşekkürler.

Erdoğan Saka

Arkadaşlar ben de fabrika çıkışı kısa farların düşüklüğünden şikateçiydim. "adr" isimli arkadaşımızın yönlendirmesine uyarak ayar yaptım..Ama ayar yapmadan önce ayar vidasının fabrika pozisyonunu kalemle işaretledim..Artı pozisyonda 3 tur çevirdim kısa far ile uzun far arasında fark kalmadı.Yani fazla yükseldi..Eksi pozisyonda 1.5 tur ayarladığımda hem kısa farlar istediğim düzeye geldi hem de uzun farlar karşıdan geleni rahatsız etmeyecek seviyeye geldi..2.5 aydır gece de kullanmama rağmen karşı taraftan rahatsız olduğunu belirtecek bir uyarı gelmedi..İlk kez ayar yapacaksanız 2 far içinde ayrı ayrı (+) pozisyonda 1.5 tur çevirdiğinizde kısa far probleminiz kalmayacaktır.

Bu işlemi serviste yaptırmanızı tafsiye ederim

Geri