Renault fluence egzos emisyon hatası

arguncakmak

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar
Araçta egzos emisyon hatası vardı. Bilgisayar baglattigimda enjektör 3 açık hatası verdi. Hatayı da sildirdim. 2 gündür kullanıyorum herhangi bir ariza vermedi. Bir sorun olduğunda tekrar hata veriyor mu? Yoksa sildirdiğim için sıkıntı olmasına rağmen hata mesajı vermiyor mu? Yorumlarınızı ve tecrübelerinizi yazar mısınız. Teşekkürlerrrrrr.

sildirdikten 2 hafta sonra tekrar verebilir
Merhaba arkadaşlar
Araçta egzos emisyon hatası vardı. Bilgisayar baglattigimda enjektör 3 açık hatası verdi. Hatayı da sildirdim. 2 gündür kullanıyorum herhangi bir ariza vermedi. Bir sorun olduğunda tekrar hata veriyor mu? Yoksa sildirdiğim için sıkıntı olmasına rağmen hata mesajı vermiyor mu? Yorumlarınızı ve tecrübelerinizi yazar mısınız. Teşekkürlerrrrrr.

Uzun yolda bizim de başımıza geldi, servisten içeri girdiğim anda hata kendiliğinden silindi :) 3 ay oldu yaklaşık bi daha da çıkmadı.

Merhaba arkadaşlar

Öncelikle bu hatayı hafife almamanızı tavsiye ederim. Çok küçük bir sorundan kaynaklanma ihtimali olduğu gibi 5.000-6.000 liralık bir masrafa da yol açabilir. Arızayı sildirmiş olmanız veya kendiliğinden silinmiş olması önemli değil servise götürüp çalıp cihazına bağlarsanız beyin o hatanın log’unu hafızaya almıştır aervisten görürler ne sebeple hata verildiğini.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@er.tansel;
@arguncakmak;

Öncelikle bu hatayı hafife almamanızı tavsiye ederim. Çok küçük bir sorundan kaynaklanma ihtimali olduğu gibi 5.000-6.000 liralık bir masrafa da yol açabilir. Arızayı sildirmiş olmanız veya kendiliğinden silinmiş olması önemli değil servise götürüp çalıp cihazına bağlarsanız beyin o hatanın log’unu hafızaya almıştır aervisten görürler ne sebeple hata verildiğini.

Merhaba arkadaşlar

Dizel otomatik Fluence'de ben de aynı hatayı alıyorum
İlk hatayı 1yıl önce almıştım 125.000km civarında, kendiliğinden söndü

şimdi 155.000 km de araç yine hata verdi, egzos temizletme işlemi yaptırdım 500 TL'ye 10 km sonra yeniden yandı
cihaza bağlattığımda baskı balatanın azaldığını söyledi usta

Baskı balata neden egzos uyarısı veriyor anlamadım fakat bu yönde bilginiz var mı?
Baskı balata nedeniyle bu hata lambası yanıyor mu, değiştirdiğimde sönecek mi?

Araç servis bakımlı olduğu için yetkili servis iyi niyet garantisine gönderdi, ancak 1 haftadır dönüş alamadım servisten,
maliyetin 10.000 TL olduğunu söyledi. İyi niyetten indirimin tutarına göre ciddi bir indirim gelmezse yetkili serviste yaptırmayı düşünmüyorum

Baskı balata değişimi bu hatanın kesin çözümü olurmu ve İzmir'de tavsiye edebileceğiniz usta var mı?
Baskı balata değişiminde şanzıman ineceği için tecrübeli bir usta arıyorum,.

Gordugum kadariyla genellikle otm.dizel araclarda bu sorun oluyor..edc nin ariza vermesi motorun yeterli guc uretememesine ve bu tip sorunlar algilayabilmesine neden oluyor..sorun map sensoru, baski balata, egr valfi, egsoz kurum baglanmasi v.s bir cok nedenden oluyor.oyle 5 -10 bin liralik masraflar cikarmasi bana acikcasi cok inandirici gelmiyor.. Gecmis olsun simdiden

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri