Renault fluence edc vites topuzu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan osmanemre
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

osmanemre

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
merhaba dostlar 2014 edc vites geçişlerinde p den d ye alırken sırasıyla viteste tık tık diye normal ses geliyordu bugün p den r ye ve n ye geçerken tık tık ses geldi fakat d ye geçerken direk geçti ses vermedi sizce nedendir herhangi bir arıza falan yok ekranda gidişinde vites geçileri vs hiçbir sorun yok

Nden Dye ayağınız frendeyse tetiğe basmadan bile geçer o yüzdendir. Sorun yoktur rahat olun.

atsiz şöye diyim p den sırasıyla vitesi d ye kadar alırken tık tık geçiş sesleri varya o ses d konumunda yapmıyor yani d ye geçtğini anlayamıyorum ve bu sorun nerden kaynaklandığını anlamak istiyorum sizce nedendir.

Manuel el frenlerinde çekerken gelen ses gibi iri tırnaklı bir geçiş sistemi var ayrıca fren korumalıdır vitesteki tetiğin bir amacıda manuel el frenini serbest bırakmadaki amaç gibidir. Belki o D ye geçerkenki dişli kırılmış yada aşınmış olabilir ondan ses gelmeyebilir. Araç şanzımanın çalışmasında herhangi bir sorun yoksa takılmayın. Benim araçta da vitesleri değiştirirken daha ağır ama D ye geçiş diğerlerinden çok daha kolay.

fakat bende şu olay var öncesinde d konumundayken manuele kaydırdığım zaman hemen geçiyordu şuan geçmiyor geçsede çok ağır zorlarsam geçiyor

servise götürdüm içine bişey düşmüş olabilir dedi

Geri