Hocam iste siz bu mantikla dusunuyorsunuz. Ben genel olarak 2. El araba aldigimdan farkli dusunuyorum siz binersiniz 4 controlle 100bin km 5 yil ariza vermez parca gozunuzde araba saglam araba olur sizin icin.
Ben alirim 5 yasinda 100k da 2-3 senede ben biner bi 100k da ben yaparim o arabayla bu donemde de ariza verir. Sahsen benim gibi bircok 2.el arac kullanicisida boyle dusundugunden renault un d segmenti arabalarinin 2. Elleri ayni donemin c segmentlerinden daha az para ediyor.
Zaten bu fiyatlardaki bir arac garanti suresi icerisinde oyle 5-10bin tl lik mekanik ariza aciyorsa o arabadan hayir gelmez. Ariza verdi ama garantiden yaptirdim demek sadece kendimizi avutmamiz olur.
Yakıt dediğin yakılır
Herkesin düşüncesine saygı duyarım.
Ancak arıza yaparsa ve çok masraf çıkarırsa korkusu ve öngörüsü ile yola çıkınca ne sıfır ne de 2.el araba alınır.
Garanti içinde bile 5 10 ve ya daha fazla paralara mal olan arıza yaparsa bu nüksedecek diye bir kural ve ya tümevarım yok.Sonuçta bu kul yapısı.Malzeme hatası,işçilik hatası ya da kullanımla ilgili hata olabilir.Kronik bir problem olması için birçok araçta birden olması gerekir.Onu gormek içinde zaman.
Ben bu kez sıfır araba aldım.Tabiki ona göre düşüneceğim.Etik olan arabayı satarken arızası varsa alan adama arızayı yaptırıp vermektir.Ama alan adamın elinde araç arıza yapar mı diye de düşünen ve hısım akraba haricinde sattığı aracı takip eden varsa da o kişiyi kutlarım.Yani sağlam teslim ettiğim araba için tabiki sonrasına garanti verecek ya da takip edecek değilim.
2. El araba alsam tabiki kronik problemleri var mı araştırırım.Alan herkes araştırır.2. El dsg li aracı ben mesela hayatta almam.Vag fanları bile bence almadan bir durup düşünür.
Ama 4 controlün kronik problemi var mı onu görmek ve ya fikir yürütmek için çok erken.Hele bir 5 seneyi doldursun.Doldurmadan konuşmanın anlamı yok.İkımizde 3.5 sene sonra forumda olursak ve ben araci kullanıyor olursam tekrar 4 control üzerine konuşuruz.
Onarımı parça fiyatı ucuz olsun.10 sene sonrada aracı kullanıyorsam minimum masraf yapayım dersem tabiri caizse bakkaldan bile parçası bulunan marka ve modeller var gider onlardan alırım.Öyle düşünen varsa ona da o markaları tavsiye ederim.
Ama ya şu arızayı yaparsa 5 10 bin tl masraf çıkarırsa,garanti bitince nüksederse diye de sıfır ve ya 2. El araç aramaya kalkan alacak araba bulamaz.
Uzatmaya gerek yok.Ben Talismandan memnunum.1.5 senedir bu aracı kullanıyorum ve kullanıcı tecrübemi aktariyorum.
Yazdıklarımı talisman videoları izleyerek, milletin yarım saatlik test ve tecrübelerinden referans alarakta yazmıyorum.Talismanın ya da renault un avukatı da değilim.
Kimseye zorla talisman al ve ya sev diye tavsiyede de bulunmadım,ikna da etmeye çalışmıyorum.Isteyen sever isteyen sevmez ve ya isteyen alır isteyen almaz.
Dediğim gibi.Zevk ve secim meselesi.Ben seçimimden menunum.Bir onceki mesajımda yazdığım gibi"1.5 senedir 4 control ve ya başka bir sistemle alakalı bir sıkıntı yaşamadım.Bundan sonra yaşar mıyım göreceğiz."
Size iyi günler.