Renault 5 Tarihçe

2.0 İDE & F7R Tercihiniz?

• Kullanılan toplam oy
    46
Tebrikler sayın adminim :)

Herkese teşekkürler 12 3

Mert panpa teşeküürler qw

Pulat Abi ne admini estağfurullah 12 3

mustang deki de bayan gibime geldi sanki :)

Bu konuyu ne kadar çok tartışmışlığımız var. Burada rasyonel yorum yapan herkeslede yüzyüze bu konuyu da tartışmışızdır. F5R ile F7R arasında bariz bir performans farkı yoktur. F7R ın gideri az daha iyidir. Bunu cümle alem bilir ama gereksiz yaygara koparmaya da gerek yok. Bahsedilen farkları bu sitedeki herkes de iyi bilir en fazla 2-3 boydur. Sorun F7R'a yazılım ve pefromans parçalarının oluşu, F5R'da bunun olmaması ve kendi barzo yöntemlerle işi çözmedir. Diğer taraftan, F7R'ın görünümünü günümüz araba beğenisine sokmanız için iyi paralar harcamak zorundasınız. İDE'de dış görünüşle ilgili çağdaşlığı (günümüz beğenisini) yakalamak az daha kolaydır. Bir diğer husus, İDE motor sıkıntı çıkarmaz ama çıkarırsa da adamın iliğini kemiğini alır götürür. F7R'ında ondan kalır tarafı yok.
Kim ne derse sesin, İDE leşçi adam arabası değildir, paran yoksa lpg ile ferrari yürüteceksen bu araba sana göre değil arkadaş, sadece yakıt zamazingoları 4000 tl. İkincisi buradaki herkes modifye işine kafayı takmış, bu çok göreceli bir kavramdır. IDE motora modifiye yapılmaz diye bir şey yok. Sadece yapıcak adam yok! Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında bu arabayla uğraşmış iki adamdan biriyim. ELektronik aksam ve üst kapak dışında arabanın giderini arttıracak herşeyi yaptım. Bu sitedeki bütün standard İDE'lerle de giderde fark yaratacak hale geldim. Bundan sonrası için hem bu işten anlayacak sağlam adama, hemde motoru ele alma riskini göze alacak bonkör bir kullanıcıya ihtiyacı var. Gelgelelim, bu iki arabada bir clio RS değildir. Gider isteyen aynı paralara RS alır ama konfor ve şekil istersen coupeye bineceksin. Doğrudur, biz satarken 16-17'den aşağı açmayız kapıyı, hakılıyız da IDE servis arabasıdır. Sanayiye düşürdüğün anda yada anlamayan bir ustayla münasebetin olursa kötü yola düşmüş hanım kızımızdan farklı olmazsınız. Ha F7R mı F5R mı diye sorsanız, cevabım hiç biri olurdu.

Son düzenleme:
Yakıt konusunda F7R ın İDE den az yaktığını her türlü yol ve iklim koşulunda peş peşe aynı hız ve viteslerde giderek ispatlamaya hazırım. 3 ay kadar önceydi yanılmıyorsam 45 km lik bir yolda birkaç bozuk nokta da dur kalk yaparak 80-100 km arası ortalama hızlarda 4.9 litre ortalamayla yolumu tamamlamıştım. Benzinde 25 kr gazda ise 14 kr civarında bir yakıt tüketimim vardı bu kullanımla.

Dün Ankara dan 130-190 km arası bir hızla İstanbula geldim toplamda 550 km yol yaptım 110 tl lık gaz yaktı arabam.

İDE ye tüp olmaz. Arızası uğraştırabilir. 2.0 hacimli spor bir araba alıyorsanız performansı olması lazım. Yoksa aynı yakıtı yakan 1.6 k4m ler var vergiside ucuz. K4M e biraz yüklenince İDE nin performansını veriyor zaten. İDE modifiye anlamında seçenekleri kısıtlı bir motor. Yazılım olmaz olanıda pahalıdır bulması uğraştırır. Zaten reno modelleri genelde beygiri gıdım gıdım verirler. Donanım olarakta standart deri döşeme ve yan hava yastıklarından başka da artı özelliği yok İDE nin.
Her gün uzun yol yapan bir insan da genelde coupe almaz. Kişiden kişiye göre görünüşünün iyi olması dışında + bir yönünü göremiyorum İDE nin.

4.9 lt ile 25 kuruş yakalaman için benzinin o aylarda 5 tl olması gerekir dostum. (4.2 idi)
Ben ide ile şu an uzun yolda litresi 4.5 tl iken 26,7 kuruş yakıyorum.

IDE uzun yolda F7R'ye oranla kesinlikle ama kesinlikle daha fazla ekonomiktir, ben de bunu ispatlayabilirim.

Dendiğim dönemde 97 oktan benzin avrupa yakası silivride 4.78 tl idi. İddiamın arkasındayım ispata hazırım. İde ile memleketimizde uğraşan yok hadi kabul ben yurt dışında da uğraşan görmedim. Pek çok yabancı reno forumunu takip ediyorum. Görsellik olarakta zaten zevk meselesi ben eski kasa ön görünümü daha çok beğeniyorum özellikle farları ve şişik kaputu çok hoş. Makyajlı oasada bunlar yok. Performans olarakta f7r nin ölüsü ide den aşağı kalmaz hatta önde yürür. Evren abininde pek çok f7r ile videosu var zaten. Eski aracım yanık conta ile kafa kafaya yürümüş hatta bazen uzunde 3 boya kadar geçmişti. Erdinç arkadaşımızın ide si yüklüydü herşyi yurt dışından özel gelmeydi ve dediği gibiyse 180 hp güç veriyordu. Ama benim geberik halde heçtiğim ide uzunda onu geçebiliyordu. Anket sonuçları aslında yeterli cevabı vermiş. Burdan hodri meydan zır stock filitresi katalizörü orjinalden büyük lastikleri ve lpg si üzerinde olan aracımla bildiğiniz en yüklü ide ye meydan okuyorum. Specleri önemli değil.

Son düzenleme:
​Bu durumu roll paklar :eyv araçlarınıza güvenirseniz bi konu açalım :eyv Araçlarınızın özelliklerini yazın ve resimlerini ekleyin şimdi roll zamanı kuralları belirleyelim :eyvloading

Son düzenleme:
polis mustangı nasıl yakalamış ki... komple güzelmiş arabalarda ... :cool:

Ya şu Ford pick-up'ın aynısından İzmir Pınarbaşı'nda gördüm. Hakikaten devasa birşey. Sanki 1. kata tırmanıyorsun!!

Geri