Arkadaşlar aracim 1999 model 1.6 e rne modelidir.atiker marka lpg vardır. Rölanti sorunu yaşıyorum.benzinde ve lpg de rölanti 20. Bin devirde duruyor.15 binde de duruyor bir arada 10bin devirde duruyor.arasırada kendi kendine gaz veriyor.bugün tamirciye gittim normal bakim için yağ buji vb.. tamircim kontrol etti bunları değiştirmeye gerek yok dedi.hava filtresini degistirdim.sonra yazcı ya git gaz ayari yaptır gaz filtrelerini değiştirt dedi .gazcı filtreleri değiştirdi.gaz ayarı yapmak için bilgisayara bağladı.ve sonra dediki benzinde gaz veriyorum gazi bıraktığımda araba stop ediyor.bunu motorcu tamircine götür dedi.geri tamircime geldim.kelebek boğazını temizlemişti 1 ay önceden.sağına soluna baktı.sen buna benzinde bin biraz dedi.Rölanti ayarını yükseltti biraz.daha sonra eve doğru yola koyuldum rölanti gene 20 bin devirde çalışıyordu boştayken geri döndüm rolantiyi düşürdü normal 10 bin devirde çalıştı epey bir sure dediki biraz kullan böyle bakalım yapacak mı gene ayni eve doğru yola koyuldum gene rölanti 15 bin 20 bin devirlerde gezdi sonra normale dönüyor gene 15 20 bin yapiyor aradim tamircimi yarin gel rölanti ayar valfini degistirelim dedi.yarin gidip degistircez valfi.fakat bu değişim sorunu düzeltecek mi emin değilim.forumlarda herkes bir şey yazmış en doğru sonuç hangisi tavsiyeleri olan yazarsa sevinirim.