Renault 12-SW Lokal boya Ve Malzemeleri Hakkında Bilgisi Olan?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cazibe93
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cazibe93

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
S.a Abilerim ve arkadaşlarım..
Bizim Yadigarın bazı yerlerinde çürümeler var.

Elim boya ve macun işlerine yatkındır. Yapabilirim fakat kullanınlan malzemeler hakkında bilgim yok.
''Macun: Çelik Macun''
Fakat boya hakkında her hangi bi bilgim Yok. Netten boya makinası süparişi vermeyi düşünüyorum lokal boya yapacak kadar. Ama boyanın türü ve nerden bulabileceğim hakkında bilgim yok nette biraz araştırma yaptım ve çok türü olduğunu öğrendim bizim R12'lerde hangi Tür boya kullanılır acaba? Sadece 1-2 sene daha idare etse bana yetecek..
1-Bazkat Boya
2-
Akrilik Düz Renk Boya
3-
Sentetik Oto Boyası
4-
Selülozik Oto Boyası

Bunlardan Hangisi acaba ve nerden bulabilirim?
Şimdiden yardımlarınız ve yorumlarınız için teşekkür ederim
:r:f:csaygılar...
5mG3bM.jpg
[/URL][/IMG]
NgOdMP.jpg
[/URL][/IMG]

Aracınızın resimlerdeki göstermiş olduğunuz çürükleri kaportacıda parça saçlarla yeniletmeniz gerekir.Bu işlemi yaptırmayıp direk çürük üzerine macun yöntemiyle ayıbı örtseniz bile çok kısa sürede tamir yaptığınız yer pas kusar ve macunla boyası şişerek atar.Aracınızda kullanılan boya büyük ihtimalle selülozik içerikli boyadır.Macun olarak dolguda çelik daha sonrasında yüzey düzeltmede ince macun kullanacaksınız.Macun zımparasında takoz kullanırsanız daha az yorulur ayrıca daha düzgün yüzey elde edersiniz.Uygulama malzemelerini bulunduğunuz ilin oto sanayi bölgesinde oto boya tamir malzemeleri satan işyerlerinden temin edebilirsiniz.

Aracınızın resimlerdeki göstermiş olduğunuz çürükleri kaportacıda parça saçlarla yeniletmeniz gerekir.Bu işlemi yaptırmayıp direk çürük üzerine macun yöntemiyle ayıbı örtseniz bile çok kısa sürede tamir yaptığınız yer pas kusar ve macunla boyası şişerek atar.Aracınızda kullanılan boya büyük ihtimalle selülozik içerikli boyadır.Macun olarak dolguda çelik daha sonrasında yüzey düzeltmede ince macun kullanacaksınız.Macun zımparasında takoz kullanırsanız daha az yorulur ayrıca daha düzgün yüzey elde edersiniz.Uygulama malzemelerini bulunduğunuz ilin oto sanayi bölgesinde oto boya tamir malzemeleri satan işyerlerinden temin edebilirsiniz.
gVOlP3.jpg
[/URL][/IMG]
Anladım. O zaman o çürük yer kalsın diğer boya atan yerleri yapayım.. Bi kaç yerde çizikler küfler falan var. Dediğin gibi hırdavatcıya gittim Bu çeilk macunu verdiler kardeşim.
selülozik boya kalmamış 3 güne gelir dedi. Ondanda alıp bi boya makinası siparişi verecem..
Burda kaporta tamir fiyatları çok uçuk..
Hem kendim yapmak istiyorum aracımda elimin emeğini görmek mutlu ediyor beni. Kendim daha fazla uğraşıp daha ince işcilikle daha iyisini yaparım diye düşünyorum. Fakat şu saç değiştirme işini yapamam kendim onu yaptırmam gerek sanırım..

Sizde kendi geçmişimi gördüm,bende gençlik yıllarımda böyle detaylarla çok uğraşırdım.Elinizden geldikten sonra bence çürük yerlerin parça saç tamirini kaportacıda yaptırın güzel bir iş çıksın,uğraştığınıza değsin ! Allah kolaylık versin.

Aynen abi. Arabada yadigar manevi degeri çok yüksek. İlk sürdüğüm araba az anımız olmadı gönlüm elvermiyor çürük çarık içinde görmeye :)
VXrQlj.jpg
[/URL][/IMG]
Buda yukarıdaki boya atan yere yaptıgım macun abi..

hocam bende bu konuda baya ugraştım anladığım kadarıyla boya makinesinin illa olması lazım ben aracın rengi olan boyayı sprey kutuya bastırdım bagaj kapağında denedim yanlız sprey kutuya basılan boyaya sertleştirici katılmadıı için ilerde boyada solma oluyo bende öyle oldu sağlıklı olmuyo birde lokal boyada maskeleme çok önemli lokal boyanın yapılacağı yerin iyi maskelenmesi gerekiyo ilk kat macun çekildikten sonra kuru zımpara p80 ile zımparalayın son olarak yoklama macunu kullanın ince olduğu için boşlukları iyi dolduruyo yoklama macunu kuruduktan sonra ben bu siteden yararlandım gerekli bilgiler var. http://www.724odeal.com/cms.php?id_cms=27 yapılamayacak birşey değil yeterki gerekli malzemen olsun boya tabancası özellikle spreyle olmuyo ben onu anladım boyayı istediin incelikle atabiliyorsun kat oluşmuyo.

hocam bende bu konuda baya ugraştım anladığım kadarıyla boya makinesinin illa olması lazım ben aracın rengi olan boyayı sprey kutuya bastırdım bagaj kapağında denedim yanlız sprey kutuya basılan boyaya sertleştirici katılmadıı için ilerde boyada solma oluyo bende öyle oldu sağlıklı olmuyo birde lokal boyada maskeleme çok önemli lokal boyanın yapılacağı yerin iyi maskelenmesi gerekiyo ilk kat macun çekildikten sonra kuru zımpara p80 ile zımparalayın son olarak yoklama macunu kullanın ince olduğu için boşlukları iyi dolduruyo yoklama macunu kuruduktan sonra ben bu siteden yararlandım gerekli bilgiler var. http://www.724odeal.com/cms.php?id_cms=27 yapılamayacak birşey değil yeterki gerekli malzemen olsun boya tabancası özellikle spreyle olmuyo ben onu anladım boyayı istediin incelikle atabiliyorsun kat oluşmuyo.
Cok sagolasın kardesim.. Ya bu çelik macunu yaptım ama tam pürüssüz olmuyo. Yoklama macunu dediginizi nerden bulurum tam ismi nedir? Birde zımpara makinası kullandınızmı? Pek elle ayara girecek gibi degil bana oyle geldi.
Boya makinası olarak bu olurmuki?
http://www.hepsiburada.com/paint-bullet-boya-tabancasi-p-HRRELAXRL-100
Birde boya olarak selülözik boyamı kullanacaz?

macunu elinden geldiğince ince çekmeye çalış boş bir levha üzerinde deneme yapabilirsin macuna sertleştiriciyi fazla ekleme çabuk donar iyice karıştır sendeki spatulalarla düzgün çekemezsin macunu macunu aldığın yerde oto kaportası için plastik ve çelik spatulalar olması lazım daha kullanışlı onlardan kullan macunu zımparaladığın zaman pirüzleri gidecektir çok sorun degil böyle çekmen ama en sonunda yoklama macunu çekmen gerekiyo tamamen prüzleri kapatacaktır makineye gerek yok zımpara takozu ve gerek li kuru ve sulu zımparaların olması yeterli oto boyası satan yere gidersen sana gerekli malzemeleri verecektir istediğin miktarda alabilirsin yanlız bu boya tabancası boyayı iyi atabilmeni sağlarmı bilmiyorum boyacılar komperesörlü tabanca kullanıyo yoklama macununun başka ismi yok macunu aldığın yerde olması lazım. http://www.724odeal.com/cms.php?id_cms=12 bu siteden yararlanabilirsin yardımcı olabileceğim konu olursa sorarsın

pası kazımak için makine kullanman gerekebilir elle zor olur küçük ispiral varsa işini görür ucuna yuvarlarlak 80 numara veya daha ince zımpara takarsın pası rahat kazırsın

pası kazımak için makine kullanman gerekebilir elle zor olur küçük ispiral varsa işini görür ucuna yuvarlarlak 80 numara veya daha ince zımpara takarsın pası rahat kazırsın
Tamam kardesm cok sagolasın.. Boyle oldugunu bilsem celik macunu baya ince cekerdim ben bunun uzerine boya yapılacak diye biliyordum o yuzden kalın cekmistim simdi kotu pldu iste..

O sıpatulalardan aldım takım olarak çelik spatula.

Cok kucuk lokal boya yapacam zaten bende isimi gorur gibime geldi bu makine.
Boya tabancası alsak koporosör olmadıgı icin kullanamam sanırım..

Peki boya olarak ne kullandınız selülozik boyamı? Yoksa baska tur bi boyamı?

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri