Nette dolaşırken gördüm R9 cular göstergelere ışık çalışması yapmışlar.
Baktım benim göstergelerde soluk soluk yanıyor bi el atayım dedim.
ilk etapta 6 adet olan göstergelerın sarı lambalarını beyaz led dipsizlerle değiştirdim fakat sonra soluk ve mavi geldi tekrar eski sarı dipsizleri taktım.
Malzemeler
3mm 2,20 v beyaz parlak seri bağlantı yapılacak led 5x 3v = 15v yapıyor lambalar uzun ömürlü olacak .
Sıcak Silikon Tabancası ve sıcak Silikon.
1. ilk önce göstergemizi aracımızdan söküyoruz (4 soket 1 km teli km) ve eve götürüyoruz.
2. Gösterge kağıtlarını dikkatli bir şekilde çizdirmeden kıvırarak söküyoruz.
3. Şeffaf Plastik kısımları tek tek vidalarını sökerek çıkartıyoruz. 5 parça fakat yağ göstergesini dikkatli sökün çok narin.
4. Aygazın başına geçin ve ince bir tornavidayı ısıtın 3mm ledlere yer açın. 5 parçaya (resime bakın)
5. Elektrikten anlıyorsanız 3mm ledler seri bağlantı yapacak şekilde kabloları çekiyoruz ve göstergedeki park ışığına paralel bağlıyoruz + ve - ye dikkat edin.
3mm Ledlerin Yerleri
Beyaz Ledli
Beyaz Ledli Hali
Beyaz Dipsiz Led Hali
Sarı Lambaları Taktık dan sonraki hali
Buda Videosu Video Sarı Ampullü
Bende led şerit döşeyecektim göstergeye ama arkadaki vidaları sökemediğim için göstergenin iç kısmına ulaşamadım(ibreleri sökmüştüm). Neyse bozmadan takayım dedim ve taktım. Çalışıp çalışmadığını denemek için arabayı çalıştırdım ama hararet, benzin ve yağ ibrelerin ayarı bozulmuş. Hararet ibresinin ayarını yaptık ama diğerlerin ayarını yapamadık Nasıl yapmalıyız bilginiz var mı?