Merhaba, aracımda bir sorun var ama bir türlü çözemedik. 96 model 1.6 karbüratörlü europam var. Rampada araç çekmiyor, 2 viteste bile bayılıyor. Ve harareti aşırı yükseliyor. Dikkatimi çeken, fan açıyor ama hararet göstergesi hiç düşmüyor. yani aracı durdurup kenara çeksem bile hararet düşmüyor. Sadece rampa aşağı giderken hızlı bir şekilde eski haline geliyor. 2 ustaya gösterdim, hatta bir tanesi bir sıvıyla kontrol etti conta yanıklığı veya kapak catlakligı yok dedi. Eksoz kontrol edildi, eksoz açık. Baskı balata kontrol edildi. Radyatörcu baktı, radyotoru değiştirelim Tofaş fanı takalım dedi. Ama öncesinde sibap ayarı ve bujileri kontrol ettiricem. Düzelme olmassa radyotoru değiştirmek gerekecek. İlginç tarafı, 3 yıldır yani aldigimdan beri böyle biniyorum. Bir kez boru patladı, birde devir daim patladı. Başka büyük bir sorun açmadı. Motorunda büyük bir sorun olsa bu kadar binemezdim heralde. Acaba diyorum arabadan çok şey mi bekliyorum. Ama 2000 model enjeksiyonlu bir eurpa daha var, bahsettiğim rampayı çıkarken göstergesi hiç hareket etmiyor ama o bakır radyatör taktırdı. Aklımıza gelmeyen farklı bir fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Not: bahsettiğim rampa, bol virajlı 20 dakika süren bir tırmanış.
Not: bahsettiğim rampa, bol virajlı 20 dakika süren bir tırmanış.