radyatör sorunu

dostum dediğin gibi ust 2 resimde cektım sankı oralardan az az sızdırmıs ama arabanın altında falan ıslaklık yok zaten ben haftada ufak pet şişenın yarsı kadar su vs eklıyorum ama ben bu eklemeleri araba motor sogukken acıyorum genleşme kabını su koyup kapatıyorum bu yaptıgımın sakıncası olurmu çünkü forumda havasını alın vs radyatöre die okudum bunu bizim aracta nasıl yaparız?
motoru yıkama işide gunesli gunlere kaldı artık...kendim yıkıcam cengomu...hayırlı cumalar karlı karlı...

İyi hoş da komple mtor suyunu yenilemediniz ki siz neden hava alıyorsunuz onu anlamadım?

Siz o kelepçeleri bi sıktırın düzelicektir muhtemelen.

Fotoğraftakiler radyatör alt hortumu sanırım ve termostatın bulunduğu hortum da var .. Siz , radyatörünüzü güzelce temizletin . ( Su akımı rahat olsun )
Boru bağlantılarınızı gevşekse sıkın/sıktırın .

Pek bir şeyi yok gibi , boş yere radyatöre ortalama 250 tl vermeyin .

Tüm borular sıkıldıktan sonra halen sorun devam ediyorsa :
- Genleşme kavanozu kapağı ( Kendinden termostatlı : 5 TL )
- Araç termostatı . ( 5-10 TL )
- Hortumlar ( Radyatör alt hortumu 35 TL , Üst hortumu bilmiyorum )
- Son çare radyatör değişir . ( Sistem düzelmesse )

İyi hoş da komple mtor suyunu yenilemediniz ki siz neden hava alıyorsunuz onu anlamadım?

Siz o kelepçeleri bi sıktırın düzelicektir muhtemelen.

yani almama gerek yok diyosun dostum eyw. saolasın...
peki ara ara su koyuyorum ya o hava yapmaz demi(sonucta yag-su kontrol ettiğimizde eksiği tamamlıyoruz)

Fotoğraftakiler radyatör alt hortumu sanırım ve termostatın bulunduğu hortum da var .. Siz , radyatörünüzü güzelce temizletin . ( Su akımı rahat olsun )
Boru bağlantılarınızı gevşekse sıkın/sıktırın .

Pek bir şeyi yok gibi , boş yere radyatöre ortalama 250 tl vermeyin .

Tüm borular sıkıldıktan sonra halen sorun devam ediyorsa :
- Genleşme kavanozu kapağı ( Kendinden termostatlı : 5 TL )
- Araç termostatı . ( 5-10 TL )
- Hortumlar ( Radyatör alt hortumu 35 TL , Üst hortumu bilmiyorum )
- Son çare radyatör değişir . ( Sistem düzelmesse )

dostum hortumlarda kaçak var gibi sanki o yerlerde işte...
radyatörü değiştirmeyi düşünmüyorum şimdilik arbayı ilk aldıgımda ustam(akraba sayılır) genleşme kabında eksik su var dedi baktı sağına soluna lpg beyninin ordan kaçırıyor dedi ve onu lpg cide yaptırdık.ama kendisi radyatör kenarlardada oksitlenme var değiştrsek iyi olur dedi yaza falan bende bakarız dedim(yani belki).
sonuc olarak radyatör değiştirme yok kafamda az az su koymaktada sıkıntı yok yukarda da yazdım arabamızın yagına suyuna bakıyoruz sonucta eksik olanı tamamlıyoruz.
ayrıca daha yeni antifiz ve su koymustum radyatör temizliğini falan sizin görüşleriniz sayesinde yazın bakıma soktugumda yaptırırım...
ustaya sadece 3 -5 filtre vs değiştirmek için 20-30 tl vermemiş oluruz.
teşekkürler.

Geri