R19 Yakıt Değerleri , Kim Ne Yakıyor ?

kimse yorum yapmayacakmı yakıta

arkadaslar
renault 19 RNA 1,4 var bende. Şehir içinde 100 tl benzinle 200-210 km yol gidiyor. Bu hesaba göre 45-50 KR gibi oluyor masraf. Yani bir depoya 400-420 km gider. Bu şehirdışına çıkınca daha ekonomik olur mu? Yeni aldım aracı ve iki sene kadar binicem. LPG taktırmaya gerek varmı iki sene için?

arkadaslar
renault 19 RNA 1,4 var bende. Şehir içinde 100 tl benzinle 200-210 km yol gidiyor. Bu hesaba göre 45-50 KR gibi oluyor masraf. Yani bir depoya 400-420 km gider. Bu şehirdışına çıkınca daha ekonomik olur mu? Yeni aldım aracı ve iki sene kadar binicem. LPG taktırmaya gerek varmı iki sene için?
Öncelikle üye tanıtımlar bölümünde kendinizi tanıtırsanız iyi olur.
Soruya gelirsek şehir dışı sürüşte yakıt illaki düşecektir.(90-100 giderseniz dediğm geçerli, üstü hızlarda yakıt artmaya başlıyor şanzumandan dolayı)
Sanıyorum karbüratörlü aracınız lpg için ufak bi hesap yapalım. Lpg de 25kr civarı yakacağını düşünürsek (93 1.4 broadwayim vardı 25kr geçmezdi aynı motor olması lazım sizinkiyle) Benzinde de 50kr yakıyo desek km'de 25kr karınız oluyo lpg'de.
Yılda 5bin km yapsanız 2 yılda 0.25*10000 = 2,500tl kardasınız
Lpg taktırma 500tl desek (emin değilim) 2000tl kardasınız
1000tl bile olsa az para değil, mesela ailecek bi tatil yapılabilirıslıkBaşka etkenler de var tabi, ama durum kabaca böyle

Bana sorarsanız ben de lpgli kullanıyorum lpg candır. Hem temiz hem de ucuz yakıt:bravo

Son düzenleme:
Memleket turundan döndük yakıtı anlatayım 69.98 tl ye 2.39tl den29.280lt gazla 385km gelmişim ama dayanamayıp 140 ları ve 120 110 larla geldim nasıl arkadaşlar

Şoke oldum.
Evden işe, işten eve giderken 0,49 tl yakan arabam ile Antalya'ya gidip geldim. Araba aynı, gaz fiyati ayni.. lpg gene aygaz.....
Ise tek kisi gidip geliyorum. Yük yok.
Antalya'ya 3 kisi gittik, bastım da, hele dönerken 130dan aşağı inmedi ibre (korkuteli yokuslari haric :))
Sonuç;
0,17 TL yaktı km'de :s
Hale soktayim!!!

GT-I8262 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

En son tekrar ölçüm bu
70.01 tl ye 370 km gittikçe ustalaşıyorum demekki lpg ile 35.18lt 1.97 kr dan shellden aldım harıka ölçüm bence

B0bQQG.webp

buda önceki mesajdan önce yaptığım ölçüm sonraki 70.01 tl ilede 370 km gitmişim

Ş.içi ise güzel abi :eyv
Önceden her gaz alınca sıfırlayıp ölçüyodum 16-22krş arası değişiyodu artık üşeniyorum ölçmeye bıraktım

Ama yeni projelerim var LPG için. Tek girişli mikseri değiştirip çift boğaz için çift girişli mikser takıcam ş.içi yakıt düşer mi diye bakalım

Ş.içi ise güzel abi :eyv
Önceden her gaz alınca sıfırlayıp ölçüyodum 16-22krş arası değişiyodu artık üşeniyorum ölçmeye bıraktım

Ama yeni projelerim var LPG için. Tek girişli mikseri değiştirip çift boğaz için çift girişli mikser takıcam ş.içi yakıt düşer mi diye bakalım

evet kardeşim şehir içi istanbul başka yere gidemiyoruz zaten sadece e5 ve tem den kurtköy altunizade arası bazen trafikte ve açık olarak devam ediyor oda 2 defa falan gitmiştir gerisi mahallede orda şurda e5 de adım adım trafikte bazende zaten

Son düzenleme:
Hesabınızı ilgiyle okudum. Vakit ayırıp yazdıgınız için teşekkürederim. Bu hesaba göre bakınca aslında ilk frsatta lpg taktırmayı uygun buldum. Yani yapacağım 1500 tl'lik karla ilgisi yok bunun. Bakıyorum herkesin km'lerce katettiği yollardan sonraki yazılarına ve imrenerek okuyorum. Kafamda fikir oluştu, saygılar

Öncelikle üye tanıtımlar bölümünde kendinizi tanıtırsanız iyi olur.
Soruya gelirsek şehir dışı sürüşte yakıt illaki düşecektir.(90-100 giderseniz dediğm geçerli, üstü hızlarda yakıt artmaya başlıyor şanzumandan dolayı)
Sanıyorum karbüratörlü aracınız lpg için ufak bi hesap yapalım. Lpg de 25kr civarı yakacağını düşünürsek (93 1.4 broadwayim vardı 25kr geçmezdi aynı motor olması lazım sizinkiyle) Benzinde de 50kr yakıyo desek km'de 25kr karınız oluyo lpg'de.
Yılda 5bin km yapsanız 2 yılda 0.25*10000 = 2,500tl kardasınız
Lpg taktırma 500tl desek (emin değilim) 2000tl kardasınız
1000tl bile olsa az para değil, mesela ailecek bi tatil yapılabilirıslıkBaşka etkenler de var tabi, ama durum kabaca böyle

Bana sorarsanız ben de lpgli kullanıyorum lpg candır. Hem temiz hem de ucuz yakıt:bravo

Geri