kimse yorum yapmayacakmı yakıta
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Öncelikle üye tanıtımlar bölümünde kendinizi tanıtırsanız iyi olur.arkadaslar
renault 19 RNA 1,4 var bende. Şehir içinde 100 tl benzinle 200-210 km yol gidiyor. Bu hesaba göre 45-50 KR gibi oluyor masraf. Yani bir depoya 400-420 km gider. Bu şehirdışına çıkınca daha ekonomik olur mu? Yeni aldım aracı ve iki sene kadar binicem. LPG taktırmaya gerek varmı iki sene için?
Ş.içi ise güzel abi
Önceden her gaz alınca sıfırlayıp ölçüyodum 16-22krş arası değişiyodu artık üşeniyorum ölçmeye bıraktım
Ama yeni projelerim var LPG için. Tek girişli mikseri değiştirip çift boğaz için çift girişli mikser takıcam ş.içi yakıt düşer mi diye bakalım
Öncelikle üye tanıtımlar bölümünde kendinizi tanıtırsanız iyi olur.
Soruya gelirsek şehir dışı sürüşte yakıt illaki düşecektir.(90-100 giderseniz dediğm geçerli, üstü hızlarda yakıt artmaya başlıyor şanzumandan dolayı)
Sanıyorum karbüratörlü aracınız lpg için ufak bi hesap yapalım. Lpg de 25kr civarı yakacağını düşünürsek (93 1.4 broadwayim vardı 25kr geçmezdi aynı motor olması lazım sizinkiyle) Benzinde de 50kr yakıyo desek km'de 25kr karınız oluyo lpg'de.
Yılda 5bin km yapsanız 2 yılda 0.25*10000 = 2,500tl kardasınız
Lpg taktırma 500tl desek (emin değilim) 2000tl kardasınız
1000tl bile olsa az para değil, mesela ailecek bi tatil yapılabilirıslıkBaşka etkenler de var tabi, ama durum kabaca böyle
Bana sorarsanız ben de lpgli kullanıyorum lpg candır. Hem temiz hem de ucuz yakıt