R11 Flash radyatör değişimi.
geçmiş olsun ve kolay gelsin yeni radyatörün resimlerinide bekliyoruz müsait olduğunda.
Kaç gündür değiştirecegim elim ermedi hep bir işim çıktı.
Bu akşam çektim garaja R11 i taktım seyyar lambayı başladım sökmeye.
Söküme geçelim resim çekmeyi unutmuşum
1. Radyatörün içinde antifiriziniz varsa ziyan olmasın diye bir bahçe hortumu bulun sokun içine çekin içinize bir 5 lt şişeyi lastiğin yanına koyun dikkat edin antifiriz yutmayın. çok bişey tatlı bağımlılık yapıyor
2. Antifizi çektikten sonra alt ve üst devirdaim hortumlarını, fan müşürünü ve fan kablosunu çıkartıyoruz.
3. Radyatörü tepesinden tutan gergiyi kaldırıp radyatörü öne alın ve yukarı doğru çekin.
Radyatörü söktükten sonra resim çekmek aklıma geldi radyatörün sökülmüş hali
Çıkan radyatör
Eski Radyatörün üzerinden sökülen parçalar.
fan motoru ve aksamı, fan müşürü, ayak contaları, üst conta, perçinler (bunun yerine somun kullanın)
Tavsiyem radyatörü takarken altında 2 tane bulunan ayak lastikleri radyatöre takmayın araçta radyatörün oturduğu yere yerleştirin biraz gres yağı sürün radyatörü contaların üzerine oturtun eğer radyatörle beraber oturtmaya kalkarsanız hem çok zorlanırsınız hemde radyatörü esnetip zarar verebilirsiniz.
Fan motorunu radyatöre bağlayan bağlantılar perçinliydi ben perçinleri çıkartıp küçük somun civata kullandım.
Radyatör hortumunu tutan siyah parçanın yeri aslında radyatör kapagına yakın yerdeydi ben diğer tarafa taktım boru fan motorunu tutan demire sürtüyordu böyle daha iyi oldu sanırım.
Buda bitmiş hali.