R 19 EUROPA yağ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan LoNgLY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LoNgLY

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Selamlar arkaşdaşlar 95 model bir renault19 europa aracım var daha önce 20-50 motor yağı koymuştuk. bugun ise bir usta aslında 10 40 yarı sentetik yağ kullanmam gerektiğini söyledi. ve ona uygun bir yag aldım. Hangisi doğrudur.. Araç benzinli 10 40 yagın üzerinde benzinli araçlar içindir filen yzıyor.

Km yüksekse 20-50 kullanılabilir 10-40 daha yıpranmamış motorlar için daha uygun

10W-40 yağ daha uygun. Yağını sık sık kontrol etmeyi ihmal etmeyin derim....:eyv

95 modelse motor asınmıs olabilir.. 10-40 daha guzel yaglama saglar daha saglıklı olur heleki havaların sogumaya basladıgı bu dönemde ideal olur 10-40 ama yag eksiltme sorunu ortaya cıkar haftada 1-2 defa sabah calıstırmadan once yag seviyesini ölçüp eksilmişse ekleyin 10-40'a devam edin :eyv

Benim Renault 19 1.6 RT LPG 96' 180 bin'deki klimalı karbüratörlü aracıma Castrol Magnatec 10W 40 denemiştim. Önceleri çekişi iyi olmuştu. Ancak yağ lambası geç sönüyordu. 5000 km yolun sonunda motor ilk çalışma esnasında sarsıntılı çalışmaya başladı. Usta yağdan olabileceğini söyleyinde Elf Taxigas 20W 50 ile değiştik. Sarsıntı kesildi. Ben önermiyorum üstad Elf Taxigas 20W 50'den şaşma. Bizim araçların yağı bu. Hem bu yağ ise aracın yağı neden daha pahalı yağ kullanasın?

Benim Renault 19 1.6 RT LPG 96' 180 bin'deki klimalı karbüratörlü aracıma Castrol Magnatec 10W 40 denemiştim. Önceleri çekişi iyi olmuştu. Ancak yağ lambası geç sönüyordu. 5000 km yolun sonunda motor ilk çalışma esnasında sarsıntılı çalışmaya başladı. Usta yağdan olabileceğini söyleyinde Elf Taxigas 20W 50 ile değiştik. Sarsıntı kesildi. Ben önermiyorum üstad Elf Taxigas 20W 50'den şaşma. Bizim araçların yağı bu. Hem bu yağ ise aracın yağı neden daha pahalı yağ kullanasın?
motorun asınmıssa 10-40 eksılme yapar 20-50 kalın oldugu icin eksılme olmaz.. 10-40 devamlı kontrollu olursa daha saglıklı olur :eyv

motorun asınmıssa 10-40 eksılme yapar 20-50 kalın oldugu icin eksılme olmaz.. 10-40 devamlı kontrollu olursa daha saglıklı olur :eyv

Bende aynı fikirdeyim. Ciddi bir eksiltme yapmasa 10W-40 la devam edin. 20W-50'den daha fazla koruma-yağlama özelliğine sahiptir....:eyv

Geri