Projenin çoğu bitti Megane 1 navigasyon/geri vites kamerası

Vefa

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Megane 1 RTE zaten kullanmadığım radyo göstergesi ve saat panelini söktüm. Bu paneli tutan kısmı aldığım navigasyon cihazı sığısın diye kestim. (Her ihtimale karşı kestiğim parçanın aynısını çıkmacılardan aldım)
Ön konsolu çıkartarak Navigasyonu araca entegre ettim.

rRk3pV.webp

5" anroid 4.4.2 Navigasyon cihazını şuradan aldım.

http://www.aliexpress.com/item/5-Ca...4-4-2-Quad-Core-1-3GHz-8G-WIFI/611322280.html
Temmuzdan beri haricen kullanıyordum. Açılış süresi uzun ve pil fazla dayanmıyor ama sürekli araçta duracağı için problem yok GPS alıcısı da gayet yeterli, en geç 2 dk da fixliyor.
Cihazın güç ayarları araçta kullanım için ayarlanmış: Elektrik gelince kapalıysa açılıyor veya uyanıyor, kesilince 20 sn içinde uykuya geçiyor. Şimdilik çakmaklıktan kullanıyorum ama fırsat bulunca tesisatına paralel bağlayacağım. USB kablosunu

Saat ve termometre iptal oduğundan şunu aldım
7PnqdP.webp
http://www.ebay.com/itm/251640764204?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT
Turuncu ve mavi aydınlatmalı fakat gece biraz fazla parlak geliyor. Akü durumunu da görüyorum. Dış ısı algılayıcısını sol ön kapının menteşelerinin olduğu yere alıcıyı yerleşterdim. 5 C fazla ölçüyor tahminim motor sıcaklığı kaportada dağılarak buraya kadar geliyor. Alıcının kablosunu uzatıp iki kapının ortasına yapıştıracağım.
Bu arada gördüğüm kadarıyla bizim orjinal alıcılar normalden 2 C daha eksik algılıyor. Yani dışarısı 2 ise 0 gösteriyor.

Geri vites kamerası da şu:
http://www.ebay.com/itm/360798584105?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT
Gece görüşü yeterli, park çizgisi olan modeli aldım.
Navigasyonunun Av-in girişi var. 2.5 mm 4 kanal bunlardan birir görüntü+ diğeri - tepit ettikten sonra elekrikçiye ara kabloyu yaptırdım. Cihaz açık olsun veya açılıyor olsun geri vitese takınca hemen görüntü geliyor (arka planda programlar çalışmaya devam ediyor)
Estetik ve stabil olması için biraz daha uğraşacağım.

Son düzenleme:
Emeğinize sağlık hocam orjinal gibi olmuş hiç sırıtmıyor. :)

Evet, yanlardaki boşlukları uygun bir şekilde kapattıktan sonra orjinal gibi olacak inşaallah.
Şimdilik biraz daha gözlemleyeceğim, sarkma sallanma var mı diye.

Başarmışsınız. Elinize sağlık güzel olmuş. :eyv Cihazın av-in ve wifi li olması çok güzel artılar.

İki gündür forumda megane 1 konusu yok diye canım sıkılıyordu :)

Ellerinize sağlık, araçlar güncelleniyor fikirlerle..:eyv

Süper olmuş.:bravo

:eyv
:bravo

Cihazın çalışmasını gösteren bazı videolar.

ODB 2 cihazının başlangıçta verdiği hata. Bazen bu mesajın çıkması bile 5 dk sürüyor.

ODB2 cihazı ile bağlantı kurulduktan sonra torque programı ve pluginleri ile bazı bilgiler. En hoşuma gideni Racing Meter eklentisidir.
Ana ekrandaki hız GPSden, hararet göstergesi ECUdan (odb2 cihazı ile)
Son olarak iGO programının çalışması.

Geri vites kamerası görüş alanı.

Videolar bir türlü açılmadı.:(

Geri