periyodik bakım

GYANİK

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
herkese merhaba megane ailesine yeni katıldım.araç periyodik bakım için servisler oldukça yüksek fiyat veriyor.bakım için ne gibi yollar izliyorsnuz arkadaşlar.Özellikler yağ önerisini merak ediyorum teşekkürler

Yağ castrol kullanıyorum servise hiç gitmedim gitmem de aracım 46 binde güvendiğim ustama orjinal parça aldırıp yaptırıyorum. Ustam maksatla amiral oto istersen numara paylaşa bilirim

herkese merhaba megane ailesine yeni katıldım.araç periyodik bakım için servisler oldukça yüksek fiyat veriyor.bakım için ne gibi yollar izliyorsnuz arkadaşlar.Özellikler yağ önerisini merak ediyorum teşekkürler

1 yaşında almıştım bende. Yetkili servise hiç gitmedim.
Yağ olarak liqui moly top tec 4400 5w30 kullanıyorum. Bir tık pahalıdır ancak kalitelidir.

Sent from my RMX2061 using Tapatalk

Ben yetkili servisi arayıp fiyat sorduğumda 3 bin liranın üzerinde fiyat verdi bana. Bende yetkili servisten soğuyup araştırmaya koyuldum. En kaliteli filtreler ve yağ markalarına baktım. Filtre olarak MANN, yağ olarak da sıvı malzemeler olarak da Liqui Moly markasında karar kıldım. Özel servis olarak da araştırma yaptım açıkçası aracımı herkesin eline vermek istemiyorum. Motrio servislerinin Renault servisinden çıkma elemanlar olduğunu duydum ve bazı renault yetkili servislerinin web sitesinde motrio servislerden bahsedildiğini görünce motrio servislere götürme kararı verdim. Tüm malzemeleri aldım bu sene içinde önümüzdeki sene daha iyi bir yer bulamazsam Motrio’ya götüreceğim.

teşekkürler herkese destekleri için

1.3 tce motor için bakım yapan varsa ne yağ kullandığını yazabilir mi?

Arkadaşlar Yekili servislere Araç götürülmez çünkü adamlar daha yaptıkları işin bilincinde değil bu servislerde çalışanlar zaten genelde yeni yetmeler işi buralarda öğrenip kendilerine dükkan açıyorlar ben yetkili servisden hiçbir şekilde verim alamadım param ile rezil oldum aracımın yağbakımları için 10haziranda 12binlira aldıar 1ay sonra eksoz da titreme var ve debriyaja basıp çekince hırlama sesi geliyor diye yine servise götürdüm bu defa da debriyaj seti-debriyaj pistonu orta eksoz susturucusu ve borusu işçilk diyerek bana 45binlira fiyat verdiler yine istemeye istemeye tamam dedim bu gün aracı teslim aldım adamlar eksoz askı lastiğini takmamışlar niye takmadınız diye sorunca bu lastik pahalı 8500tl dediler dedim benimle taşakmı geçiyorsunuz dışarıda 450tl yetkilisi geldi oda salladı sonra iş ciddileşince megan 1.6 benzinli araçlarda eksoz askı lastiği orjinalinde yok dediler ben bu yetkili servisi tüketici hakem heyetine şikayet edeceğimi söyleyince renaulta yazacaklarını oradan gelen bilgiye göre hareket edeceklerini söylediler ne sorumsuz bir yetkili servis ancak hakkımı sonuna kadar arayacağım.

Geri