Otomatik (tiptironik) vites sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onegi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

onegi

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar.

2005 dynemic scenic otomatik aracımda vitesi tiptironiğe aldığımda görmemeye başladı. vitesler elektronik olduğu için soket falan çıkmış olabilir mi? veya başka bir fikri olan bu tarz bir sorun yaşan varsa yardımcı olursa sevinirim.

iki ayrı sorum daha olacak
1- yağmur sensörünü iptal edebiliyormuyuz.
2- aynanın oradaki fan sesi nasıl giderilir.
yardımlar için şimdiden çok teşekkürler.

Sorun teknik olduğundan görmeden ve deneyimim olmadan fikir yürütmem zor beyinsel olabilir. Sensörü ise sanırım manuele alınıyordu. İyi forumlar dileriz.

SM-G800HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

arkadaşlar otomatik vitesle ilgili bilgi yok tamam ama diğer iki sorum arada kaynadı sanırım :)

aracı ilk aldığımda vites korumaya geçiyor manueli görmüyordu bir çok ustaya gittim tribün kaçırıyor diyen bile vardı çoğu usta şanzıman inecek 3000 tl dedi sonra tanıdık vasıtasıyla ankara vural şanzımana gittik şanzımanda sorun yok vites kolunu tamir edeveğiz 600 tl yi bulur demişti alırken 350 tl borcun dedi 1 ay sıkıntısız kullandım sonra sabahları d yi görmüyordu yani ısıtmak gerekiyordu 5-6 defa kolla oynayınca görüyordu tekrar aynı yere götürdüm vites şartelini değiştirdi 1 ay kadar sorunsuz kullandım havalar soğumaya başlayınca aynısını yapmaya başladı. asıl araçta ki sorun seyir halindeyken vuruntu yapıp vites kutusunu kontrol edin elektrik arızası var çıkıyor hafta içi şanzıman yağı ile birlikte selenoid valflerini değiştireceğim umarım düzelir bıktım artık

Son düzenleme:
Sorununuz selenoidler.degisince duzeldigini goreceksiniz.

Arkadaşlar.

2005 dynemic scenic otomatik aracımda vitesi tiptironiğe aldığımda görmemeye başladı. vitesler elektronik olduğu için soket falan çıkmış olabilir mi? veya başka bir fikri olan bu tarz bir sorun yaşan varsa yardımcı olursa sevinirim.

iki ayrı sorum daha olacak
yardımlar için şimdiden çok teşekkürler.

Vitesle ilgili muhtemel cevabim var.
Bahsettiginiz durumu tam otomatik megane 1 imde yasadim. Aracimi selejoid valflerini degismek icin sanzimancima goturdum. Bilgisayara bagladiginda vitesin N konumuyla P konumu bazen cevap vermiyordu. VITES KOMUT ŞARTELİ denilen sanziman ile vites kolu arasindaki kablolu soketli parcanin degismesi gerektigini soyledi. Onu da degismistim selenoidlerle. Sorunum ortadan kalkmisti

Geri