hocam ne diyim bende sizin bu yorumunuza şaşırdım:
1) forumda 1500 konu vardır herhalde bu konu hakkında, sorunu aşmak adına trw deneyenlermi,bosch vs deneyenlermi
2) renault bile konuyu zaten kabul ediyor üstleniyor ilk yıllarında 2012-2013-2014 clio 4 lerin tamamı 20bin bakımında ücretsiz balata değişimi alıyordu
3) renault kendisi bile bu sorunu aşmak adına faz 2 lerde komple fren sistemini baştan aşağı değiştirdi
eski tip 116.3mm yeni tip 155.1mm balatalara,kaliperlere sahip yani çapıda büyüdü,üreten firma ve balatanın hammadde içeriğide değişti.
google'da clio 4 yeni tip yada büyük tip fren balatası derseniz görürsünüz 2016 ve üstü tüm clio 4 ler bu tipi kullanmakta ve sorun ciddi anlamda giderilmekte.
halen şaşıracak inanmayacaksanız parça numaraları:
410605536R bunu üreten firma güncel 2020 ve sonrasında Mais ile anlaşan motorsiklet balatası üretmek ile ünlü olan Galfer marka (renault taşeron,üründe renault yazar)
410604682R bu 2016 ve 2019 arası üretilen ve muazzam olan balata modeli fakat artık yok onun yerine muadili yukarıdaki veriliyor, üreticisi ATE marka oldukça iyi durdurma becerisi var fakat diski erken aşındırma sebebiyle yukarıdaki Galfer ile değiştirildi, ATE belirgin şekilde daha hissi,güvenilir ve performans gösteren modeldi fakat bu yan etkisi sebebiyle artık üretilmiyor.
özetle tam adamına söylediniz

konu hakkında bildiklerimi bilmeyen servis müdürleri var hocam.
bu arada dediğinize asla inanmıyorum daha ömrümde ki çokkkkkkkkkkkk clio 4 sahibi gördüm hiç 75bin km balata değiştirmeyenine denk gelmedim,
ya ortada yanlış beyan var, ya servis ücretsiz değiştirdi haberiniz yok yada cidden standartların çok dışında abartılı derecede az fren gereksinimi olan koşullarda sürüyorsunuz.
eski tipin ortalama ömrü 25bin km
yeni tipin 35bin km
hadi bunları zorlayarak 10binde extra koydunuz olsun olsun 35bine 45bin olsun 75bin diğer marka modellerde (punto,focus,golf vs) mümkün ama dediğim gibi daha tek bir clio 4 sahibi yada forum üyesi görmediğim bu iddiada bulunan varsa çıksın ortaya
plakanızı paylaşırsanız servisde değiştirilmişmi hemen öğrenir sizide bilgi sahibi yaparım ama dediğim gibi mümkün değil hatta imkansız diyebilirim