Dinlenme tesisinde yarım saat fazla takılınca nasıl hesaplayacak bu sistem
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
İstanbul Ankara Otoyolda Seyehat Ederken Dikkatli Olan Hiz Koridoruna Dair +Mobese Destek Kameralarini Görür Tesise Girmekle Hız Cezasından Kurtulamayabilirsiniz +Sivil Mobil Radar Araclari Da Cok Fazla Geziniyor Bu Bölgede Bilginiz Olsun %10 Diye Bir Tolerans Da Sözkonusu Değil
90 lı yıllardı, Adana'dan Gaziantep'e iş için gidiyorum. Acelem var ve hız tutkunuyum. Altımda rahmetli babamdan yalvar yakar emanet aldığım daha birkaç yaşında 1992 R21 Concorde. O günlerde Gaziantep otoyolu yeni açılmış henüz gişeler bile çalışmıyor ancak trafiğe açık. Süratim 200-210 km/h civarı. Ufukta 2 adet kamyon sağ şeridi doldurmuş benim soldaki 3. şerit boş. Ben oradan devam ederim düşüncesiyle aynen devam. Ve bir anda orta şeritteki kamyon benim şeride direksiyonu kırıyor. Çünkü en sağ şeritteki önündeki bir engel nedeniyle onun şeride kırıyor. Ve 3 şerit birden dolu! O gün o arabayı nasıl durdurdum ve o kamyonlardan birinin altına girmedim hala düşünürüm. Tek mantıklı açıklamam Allah korudu.
Yine aynı yıllar ve aynı araba. Ders almamışım. Bu sefer Konya'dan dönüyorum. Pozantı-Adana otoyolu. Gece vakti. Dinlenme tesislerinden aynı anda çıktığımız bir Laguna ile yarışa başlıyoruz. Serde gençlik var altta Concorde ve Laguna. 215 km/h ile burun farkı öndeyim. O da ne? Farlar bir saniye filan yolda bir şey gösterdi. Üzerinden geçtiğim an bir meyve kasası olduğunu hayal meyal görebildim. Anlık kısa bir fren ve fren bırakma neticesinde araba bir miktar yükselince hasar almadan üzerinden geçtim. Ama ya üzerinden geçemeyeceğim bir şey olsaydı?
Ve benzeri ucuz atlatılmış başka olayların da neticesinde artık bu kadar uyarı yeter deyip bir daha gereksiz sürat yapmamaya yemin ettim ve yapmıyorum. Kurallar bizlerin, sevdiklerimizin ve hiç tanımadığımız masumların can güvenliği için konuyor. Kendimizi düşünmüyorsak onlar için uyalım.
Herkese emniyetli sürüşler diliyorum.