ön tamponun kenarlardan açilmasi sorunu nasil yaptirdim ?

commandos07

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar dana önce bu sorunla ilgili bir forum açmıştım ve konudan bir çok arkadaşın muzdarip olduğunu biliyorum.
Bugün bir kopartacıya gittim ve naıl yapabilirizden ziyade bu soruna ne sebep oluyorun üzerine gittik.
Usta tamponu komple inceldedi ve kullanımdan ötürü ( çukurlara girme, ufak çaplı darbe, aracın altının sürtmesi gibi) sebeplerle tamponun çok hafif aşağı sarktığını ve bunun da çaöurluk bileşenlerinin olduğu noktalarda kasıntıya sebep olduğunu ve bu noktalardan dışa doğru atmaya sebep olduğunu söyledi.
Bu şekilde asıl sorun giderilmeden, çamurluk bağlantı noktalarına klips atılırsa, klips atılan noktalarda kırılır zamanla dedi...

Sorun şu şekilde giderildi Aracın ön tabanında (yere bakan kısmında) bağlantı vitaları çıkarıldı ve aynı yerlerin hemen ön kısmına yeni delikler açılarak tamponun montajı yapıldı. Bunun için tamponun sökülmesi ya da indirilmesi filan gerekmiyoru. Tabiri caizse kendi çenenizi dışa doğru itttirin işte tamponda bu hareket yapıldı. Sonuçta tapmon cuk diye yerine oturdu.
Bunun bu şekilde olduğunu anlamak için öncesinde davlumbaz ve far söküldü ama buna ihtiyaç olmadığı söküldükten sonra anlaşıldı. Tampon tam olarak yerine oturtulduktan sonra ayrılan kısma içim rahat etsin küçük bir delik açılarak (tampon ve çamurluk arasına içten) bır tane cırt kelepce taktırttım...

Bu işlem için ne kadar ödedim ? 30 TL. (Hiç dert edilecek bir şey değilmiş meğerse :-) )

Umarım faydalı bir paylaşım olmuştur. Sağlıcakla kalın.

Son düzenleme:
Paylaşımınız için teşekkür ederim.

Artık içim rahat , ohhh be demek güzeldir. Hayırlı olsun

Geçmiş olsun..
ama gerçekten çok merak ettim bu araç zaten yerden oldukça yüksek bir otomobil (bir crossover) altının yere sürtmesi çok ama çok zor.
altını yere sürtmek için dağda,taşta offroad yapıyor olmanız lazım.açıkçası çok şaşırdım bu duruma.
Ben böyle tampon sorunuyla ne karşılaştım nede etrafımda duydum.aracınızın ilk sahibi değilseniz oldukça hor kullanmış olmalı sizden önceki sahibi.keyifli sürüşler..

Yok aracım çok iyi kullanılmış bu boyle bir sorun değil.
Asıl sorun tamponun çok güçsüz bir yapıda olmasından kaynaklanıyor. Bu arada bu benim 2. Captur um onda aynı yerden açılma sorunu vardı. Hatta bazı forumlarda okursanız bunu servis de kabul ediyor.
Aracın zamanla kullanılmasından kaynaklı sarsıntılardan bile aşağı yönlü bir sarkma olayı bu. Tabi darbe olursa bu durum daha da hızlanıyor. Bu sarkma da çamurluk ve tamponun birleşme noktalarından gözlemlenebiliyor. Başınıza gelince göreceksiniz çamurluk ve tampon birleşimi o kadar basit yapılmış ki sadece tırnaklar tutuyor hiç bir vida vb. aparat kullanılmamış...Kastetmek istediğim konu buydu...
Ama her şeye rağmen Captur umu seviyorum bu da bir gerçek !
Tekeriniz her daim düz bassın...

Pek çok Captur cu gibi bende de aynı problem var. Paylaşım için teşekkürler.

Bu işlemi nereee yaptırdınız paylaşın belki isteyen olur teşekkürler

Edirne de bir kaportacıya yaptırdım. Rastgele girdim, tanıdığım bir usta değildi...Çok basit bir tamirat zaten sanıyorum bütün kaportacılar kolaylıkla yapabilir...

Benim fluence de on arka tampon çizgilerini tutmuyor. Servis bunlar bir kere sökülünce eskisi gibi oturmuyor demişti elletmesim bende. Aman aman bi açıklık yok ama genel olarak Renault araçlarında bu sıkıntı var galiba. İki kere arkadan vurdular sır kalk trafikte şuanki mevcut açıklıktan fazlası oluşmadı o da enteresan bi durum.

iMessage : tanseler@icloud.com

Ben açılan sağ tarafı az daha elimle dışarı çekip yüksek ısıya dayanıklı kırmızı silikon sıkıp yerleştirdim. 2 gün de badana işlerinde kullanılan kağıt bantla bantladım. arabanın renginden dolayı pek sıkıntı olmadı. Gayet sağlam duruyor.

MX5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri