Nostalji; Renault 11 Turbo Dergi Kapakları :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ALoNso
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hey maşallah efsane efsane

Hey maşallah efsane efsane

keşke sıfırına binebilseydim şu turboların...
ne şaka ama yaaa :)

Derginin Sağ Üstünde Yazdığına Göre Dergi 1987 Senesine Ait, Birde Ufak Bir Soru;

R11 ve Lancia Delta HF; Aynı Dönemde Üretilen Bu 2 Araçta Lancia Daha Öne Geçmiş ve Şuan Dünyanın En İti Klasik Süper Sport'ları Arasına Girmiştir, Kime Sorsanız Bilir Ancak R11 Turbo Ne İçin Geri Kalmıltır ?

Kaan Bey ,

İki otomobili karşılaştırırken şuna dikkat etmek lazım Lancia Delta Integrale 4 çekiş turbo 200 HP gücünde ve tamamıyle ralli homologasyonuna uymak için üretilmiş bir yol otomobilidir. Renault 11 Turbo ise 11 serisinin en üst spor versiyonudur , Dünya Ralli Şampiyonasının asfalt ayaklarında Lancia'ların ardından iyi dereceler yakalamış olsa da tam zamanlı ralli şmapiyonası katılımcısı olmadığı için şampiyonluk vs. gibi bir başarısı yoktur fakat gerek Türkiye'de gerek Avrupa'da ulusal rallilerde bir çok başarısı vardır. Zamanının Renault Türkiye takımının GR.A 11 Turbo'larından birini kullanan biri olarak diyebilirim ki çok çok keyifli bir otomobildir. Sanmayın ki 11 Turbo'yu koruyorum ve Lancia'yı kötülüyorum aksine bende sıkı bir Lancia taraftarı ve bir Integrale sahibiyim ama iki otmobili karşılaştırırken eşit imkanlarda olmadıklarına dikkatinizi çekmek istedim...

detaylı açıklamalar için teşekkürler abi! :)

Geri