Nedir bu BADY

ARSLAN17

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar 2001 1.4 16 valf aracım var sorun: aracın sol sinyallerinin çalışmaması elektirikçiye gösterdim BADY de (ikinci beyin) sorun var elektronikçiye götür dediler götürdük oda aynı şeyleri söyledi
tamir için 400 ila 1300 arası olur dediler bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var ise yardım bekliyorum teşekkürler

İki sorum olacak;

1- Kumandadan aracı kapattığınızda veya dörtlüleri açtığınızda da mı sol sinyaller çalışmıyor?

2- Sağ taraftaki sinyaller çalışırken göstergedeki sinyal ikazı normalden hızlımı yanıp sönüyor?

evet kumandadan ve dörtlüleri açtığımda da yanmıyor
sağ taraftaki sinyaller normal göstergede normal
sadece sol inyaller yanmıyor göstergedeki sol sinyal ışığı normalden hızlı yanıp sönüyor

Tavsiyem ilk olarak sol ön sinyal ampulünü söküp kontrol etmeniz. Patlak değilse sol yan sinyali söküp siyah olan kablosundan akünün - kutubuna geçici bir hat çekmeniz, ampulü yerine takmanız ve sola sinyal vererek düzelme olup olmadığını gözlemlemeniz yönündedir. Eğer düzelirse şasede biryerlerde temassızlık var demektir.

sıkıntı ampullerde değil ampullerde olsa birisi çalışmaz ön arka yan hiç birisi çalışmıyor ayrıca yeni götürdüğüm elektirikçi pedalların hemen üstünde direksiyonun alt kısmında bir yere pense ile vurdu yanmaya başladılar 300metre gidince tekrar söndüler

cardiagn sitesinde aracınız kablo şema dökümanları varsa indirip. hangi kablo nerden nereye gidiyor inceleyip siz bakabilirsiniz.

Geri