Her zam cebimden çıkacak paradır, eğer sizin cebinizden çıkmıyorsa benim ve ailemin rızkı olan bu artışı siz karşılayın
yazdıklarınızın tescilli bir geçerliliği yok bence,
2015 haberi “ Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre, Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam satışı, döviz kurlarındaki artışa rağmen 2015 yılı Ocak-Eylül döneminde, geçen yılın aynı sürecine göre, yüzde 40,02 artışla 662 bin 988 oldu, pazarda ithal araçların hakimiyeti artarak devam etti.”
2016 haberi
http://www.aljazeera.com.tr/haber/ithal-arac-satisi-yarim-milyona-dayandi
Reno en çok satan otomobil evet ama ithal vosvos yerli renodan daha fazla satılıyor.. ve bu makas her geçen yıl artıyor. Reno tr tarafından üretilen araçların gelirlerinin neredeyse %15 i bize kalıyod malesef..
ÖTV;Devletin,zenginden daha çok vergi alıp fakire daha çok yardım edebilecek bütçeye sahip olma yani bir nevi sosyal devlet oluşturması maksadıyla ilk olarak beğenmediğimiz avrupada başlamıştır..
Zenginden çok, fakirden az vergi al.. süper mantık ama gel gelelim ülkemiz ne yapmış?
dış ticaretteki açığı kapatmaya çalışmış, zengin-fakir fark etmeden insanların çoğu tüketim malzemesine konmuştur..
Ortaya çıkma amacı ülke olarak ithal ürün pazarına dönüşmemizin önüne geçilmesine yardımcı olmaktı.Ancak ÖTV gibi vergi çeşitleri halk arasındaki üst-alt sınıf arasındaki tabakalaşmanın daha da yoğunlaşmasına neden olmaktadır.
Ayrıca ÖTV'nin zaman içerisinde tıraş köpüğü,tıraş bıçağı gibi temel ihtiyaçlara bile uygulanır olması devletin kasasına giren kolay para miktarının durduk yere artmasına neden olduğu için kaldırılması imkansızdır..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi