Motoru Temizleyeceğim Bir Sıkıntı Olur mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ecuetos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ecuetos

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
[FONT=&quot]Merhabalar. Clio 4 kullanıcısıyım. Bir fısfıs kutusunun içine suyu doldurup dalin koydum. Bu sıvıyı bir bezin üstüne sıkıp iyice beze yedirip motorun görünen üst kısımlarını temizlemeyi düşünüyorum. Burdaki maksat fısfısla direk sıkmamak ve istenmeyecek noktalara sıvının temas etmemesi. Dikkatli bi şekilde böyle temizledikten sonra nemli bir bezle de sildiğim kısımları tekrardan silmeyi düşünüyorum. Çok kirli yüzeyleri ise sildikten sonra ufak bir boya fırçası var onunla hafif hafif fırçalayıp silmeyi düşünüyorum. Direk sıvı temas etmektense bezle üstündeki tozu toprağı almak daha mantıklı geliyor. Bu şekilde herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım? [/FONT]

Valla benim clio 4 1.5dci aracında oto yıkamaci arkadaşım bunlara birşey olmaz diye bana iyilik yaomak amacıyla direk suyla yıkamıştı ben durdurmaya yetişememiştim. Evet gerçekten birşey olmadı 2 yıldır ama kesinlikle tavsiye etmiyorum. Motor yıkanması yada ıslanması çok sakıncalı geliyor bana. Su ve dalin yerine motor temizleme spreyi kullanın bence en azından onlar direk bu iş için üretilmisler. Ben onlari da hic kullanmadim ama Internette videoları izleyerek temizlik seviyesine bakabilirsiniz.

Valla benim clio 4 1.5dci aracında oto yıkamaci arkadaşım bunlara birşey olmaz diye bana iyilik yaomak amacıyla direk suyla yıkamıştı ben durdurmaya yetişememiştim. Evet gerçekten birşey olmadı 2 yıldır ama kesinlikle tavsiye etmiyorum. Motor yıkanması yada ıslanması çok sakıncalı geliyor bana. Su ve dalin yerine motor temizleme spreyi kullanın bence en azından onlar direk bu iş için üretilmisler. Ben onlari da hic kullanmadim ama Internette videoları izleyerek temizlik seviyesine bakabilirsiniz.

Peki hiç motoru ellemesem kaputun iç kısmını ve kaputu kaldırdığımızda motorun önünde bulunun yani ızgaraların hemen üstünde bulunan plastik yerler var. Sileceğin hemen alt kısmında da aynı şekilde plastik yerler mevcut. Hatta yapraklar filan genel olarak oralara toplanır. Oraları dalin ve suyla temizlememde bir sakınca olmaz sanırım değil mi?

Peki hiç motoru ellemesem kaputun iç kısmını ve kaputu kaldırdığımızda motorun önünde bulunun yani ızgaraların hemen üstünde bulunan plastik yerler var. Sileceğin hemen alt kısmında da aynı şekilde plastik yerler mevcut. Hatta yapraklar filan genel olarak oralara toplanır. Oraları dalin ve suyla temizlememde bir sakınca olmaz sanırım değil mi?

Kardeşim çok alt tarafları kabloları vs. yerleri kurcalamadan yaparsan birşey olmayacaktır, fakat arkadaşın dediği gibi yağ kir pas çözücü bu işler için uygun olan spreylerden alırsan ucuzu pahalısı çokda farketmez daha iyi olur, ha illa dalin diyorsan çok aşırı ıslatmazsan onunda zarar vereceğini düşünmüyorum :)

Kardeşim çok alt tarafları kabloları vs. yerleri kurcalamadan yaparsan birşey olmayacaktır, fakat arkadaşın dediği gibi yağ kir pas çözücü bu işler için uygun olan spreylerden alırsan ucuzu pahalısı çokda farketmez daha iyi olur, ha illa dalin diyorsan çok aşırı ıslatmazsan onunda zarar vereceğini düşünmüyorum :)

[FONT=&quot]Son durumu şöyle paylaşmak istiyorum. Motor yazsının olduğu bloğu, beyin kapağının üstünü, far çevresini, hava filtesinin üstündeki plastiği ve akünün üstünde koruma kapağı olan plastiği dalinli su ile temizledim. Öncelikle bezer sıktım. Bez iyice bununla nemlendi kabasını aldım. Sonrasında ufak bi boya fırçası vardı bende. Buna dalinli suyu sıktım ve sadece plastiklerin üstnü hafif köpürterek sildim. Bunları yaparken diğer kabloların üstünü v.s her yeri örtüyle maskeledim. Bunların dışındaki hortumlara kablolara ve diğer metal yüzeylere hiç bulaşmadım. Sadece plastik olan kısımları bu şekilde temizledim hiç bir yere bu sıvıyı damlatmadan. Bazı hortumlara ufak tefek bez değdi nemli olarak ama o kadardan da bir şeycik olmaz :)[/FONT]

Arkadaslar motor yıkama önerilmesede yetkili servis kendi bizzat yıkadıgını gördüm bildiğiniz tazzikli su ile burada işi bilmek önemli sanırm elektirik sel tertibatı koruyolar ben bi zarar göreni duymadım motorunuzu temiz tutmak istiyorsanız bir kere sağlam uğraşıp temizledikden sonra her yıkamada beş dakikanızı ayırup detaylı silin eskisi gibi olmaz hep temiz kalacaktır.

Son durumu şöyle paylaşmak istiyorum. Motor yazsının olduğu bloğu, beyin kapağının üstünü, far çevresini, hava filtesinin üstündeki plastiği ve akünün üstünde koruma kapağı olan plastiği dalinli su ile temizledim. Öncelikle bezer sıktım. Bez iyice bununla nemlendi kabasını aldım. Sonrasında ufak bi boya fırçası vardı bende. Buna dalinli suyu sıktım ve sadece plastiklerin üstnü hafif köpürterek sildim. Bunları yaparken diğer kabloların üstünü v.s her yeri örtüyle maskeledim. Bunların dışındaki hortumlara kablolara ve diğer metal yüzeylere hiç bulaşmadım. Sadece plastik olan kısımları bu şekilde temizledim hiç bir yere bu sıvıyı damlatmadan. Bazı hortumlara ufak tefek bez değdi nemli olarak ama o kadardan da bir şeycik olmaz :)

Aynen hocam iyi yapmışsınız hiçbirşey olmaz o kadardan:)

würtün motor temizleyici ürünü var 500ml sprey köpük şeklinde. Şu an 40 lira civarında internette fiyatı.Ondan edinip temizleyebilirsiniz. Ben öyle yapmayı düşünüyorum açıkcası. Bu konuda dikkat edilecek noktalar var.
1. Aracın beynini ve korozyon oluşabilecek noktaları maskelemek
2. Spreyi aracın motoru soğukken kullanmak
3. Spreyi kullanmadan önce temiz ve kuru bir bez yardımı ile kaba temizliğini yapmak
4. Spreyi motor bölümüne sıktıktan sonra en az 5 dakika kadar bekleyip kirlerin çözünmesini sağlayıp ardından temiz bir bezle silmek

Bolu Ünsal Renault Servisi benim motoru bildiğimiz basınçlı su ile yıkamıştı. Araç kameramdan görmüştüm. Kamera çakmaktan güç alıyor. Yani kontak açık araç çalışıyorken yıkamışlardı. 1.5 sene geçti aradan bir problem çıkmadı.

Ek not yolda kalmadıkça bu servise uğramayın derim. İşçilikleri berbat. Ben 1 ay araçsız kaldım ufacık bir hasar için. Üstüne 1 sene sonra Sakarya Ernaz düzeltti onların yarım yaptıkları işi.

Ankara mais’te periyodik bakım yaptırırken 200₺ ek ücretle motor temizliği yaptılar. Pırıl pırıl olmuş görünüyor. Suyla temastan kaçının diye de uyardılar.

Geri