ÇÖZÜLDÜ Motordan gelen hırıltılı çalışma sesi

Yiğit Altan

Kayıtlı Üye
06-Ankara
İyi forumlar. Aracım 1.5 dCi 90 lık olan motor. Uzun süredir aracın 900-1300 devir aralığında hırıltılı çalışmasından rahatsızım birkaç ustaya gösterdim sorunu bulamadılar. Çekişinde veya motorda herhangi bir problem yok fakat ses sanki bir problem varmış gibi hissettiriyor. 4 aydır bu şekilde biniyorum. Sebebinin hava filtresi borusu veya hava filtresinden olduğunu düşünüyorum. Sizce sebebi nedir?

Ekstradan, havalar soğuyunca kendini iyice belli etmeye başladı.

Mümkünse bir video çekip youtube sitesine yükleyerek bizimle paylaşırmısınız. Hırıltıdan kasıt nedir anlayamadım. Bazen söylediğiniz gibi hava filtresi kaynaklı problemler olabiliyor ancak dizel motorlarda genellikle EGR veya başka yakıt problemleri kaynaklı ses değişimleri yaşanabiliyor. Mazotu nereden alıyorsunuz ? Shell kullanmanızı önerebilirim.

Mümkünse bir video çekip youtube sitesine yükleyerek bizimle paylaşırmısınız. Hırıltıdan kasıt nedir anlayamadım. Bazen söylediğiniz gibi hava filtresi kaynaklı problemler olabiliyor ancak dizel motorlarda genellikle EGR veya başka yakıt problemleri kaynaklı ses değişimleri yaşanabiliyor. Mazotu nereden alıyorsunuz ? Shell kullanmanızı önerebilirim.
Shell ve Opet harici markadan mazot almıyorum. Ses 1300 1400 devir sonrası kesiliyor normal sesine dönüyor videosunu da en yakın zamanda yollarım. Yakıt veya EGR kaynaklı olduğunu pek düşünmüyorum öyleyse bile belki DPF den kaynaklıdır çünkü yaklaşık 3 4 bin km den beri devirsiz kullanıyorum.

Olma ihtimali yüksek ayrıca rulman sesi vs olabilir düşük devirlerde ses gelebilir ancak dönüş hızı artınca sesi kesiyordur.

Olma ihtimali yüksek ayrıca rulman sesi vs olabilir düşük devirlerde ses gelebilir ancak dönüş hızı artınca sesi kesiyordur.
Valla o kadar komplike ki bu motorlar insanın aklına her şey geliyor. Videoyu en yakın zamanda paylaşacağım.

Sorunu yaşayan varsa eğer çözüm şu. Hava filtresinin boruları ya tam oturmamıştır ya da hava kaçırıyordur yırtık-patlak vardır. Bugün sorunu boruyu değiştirerek çözdüm.

Geri