Üstadlar sorun yakalaşık 1,5 ay önce çözüldü.Bu kadar bekleme nedenim ise iyice emin olmaktı, öncelikle bunu belirteyim.Videodaki ses haricinde rölantide de ses artmaya başlayınca aracı enjektörcüye götürdüm. Usta,enjektöre giren elektrik kablolarını tek tek söküp takarak sesin 4.enjektörden kaynaklandığını tespit etti.Enjektörü söküp memesini değiştirdi fakat ses devam edince obd üzerinden, muhtemelen hafızada oluşmuş arızayı silip enjektör değerlerini tekrar yükledi ve sorunu çözdü. Ayrıca bu arıza nedeni ile oluştuğuna artık emin olduğum bir durum daha çözüldü, şöyle ki aracı 1. vitesten 2. vitese atmak için gaza basıldığında özellikle yokuş yukarı, sanki metalde çatlak var gibi bir çatırtı sesi geliyordu, artık ses yok. Şu an ise videodaki ses tekrar oluşmaya başladı fakat dikkatli dinlenirse duyuluyor,muhtemelen diğer enjektörlerde de sorun başlıyor,ilerleyen zamanda da ses artacak. Bu durumun tek çözümü ne yazık ki enjektör değişimi olduğunu özel renault servisinden öğrenmiş oldum. Maalesef 1.5 dci lerin klasik sorunu enjektör, daha önceki aracım olan kangoo 1 de de enjektör sorunu ile karşılaşmıştım,bedford kamyon gibi çalışıyordu. Umarım böyle bir sorunla karşılaşmazsınız fakat olur da başınıza gelirse sorunun enjektör olduğunu öğrenmiş olduk.İlginize ve cevaplarınıza teşekkür ederim.