Motordaki gürültünün içeri girmesi :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ali40
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ali40

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar. Aracım reno Scenic 2004 1.6 Dynamique 16V. Arkadaşlar aracımla uzun yolda 110km/h ile bile giderken içeri inanılmaz gürültü giriyor. Arka koltuktakilerle bağır çağıra konuşuyoruz. Servise sordum normal dedi ama pek inanmadım. Sizlerin araçlarında da bu böylemi? Ve ben bu sesi kesmek istiyorum nasıl yapabilirim? Benim tahminimce aracın önünün kısa olmasından ötürü motorun camın altında kalışı ve aracın içine ses vermesi normal. Ama gürültüsü sanki biraz farklı çıkıyor. Yardımlarınızı bekliyorum :soru

kaputta keçe var mı? yoksa takılmsı faydalı olabilir..

renault'lar yalıtım yoksunu araçlar olduğundan bu gibi ses alma, takırtı tıkırtı gelmesi çokta anormal değil. kapı içleri, direkler, göğüs altı, tavan vs vs iyi bir yalıtım malzemesi ile kaplanırsa şikayetinizden çok büyük ölçüde kurtulursunuz.

valla bende de var ama çok çok değil diye düşünüyorum ama daha önce aracıma binmemiş olanlar sessiz olduğunu söylüyorlar hep.belkide aracın burun kısmının kısa olmasından kaynaklanıyor olabilir.megan2dyn model var bende de 2004 model ..

Aracın porya bilyalarını kontrol ettirmenizde fayda var. Güçlü uğultu konuşulmayacak kadar yüksek sesi ancak onlar çıkarabilir.

Aracın porya bilyalarını kontrol ettirmenizde fayda var. Güçlü uğultu konuşulmayacak kadar yüksek sesi ancak onlar çıkarabilir.

Nedir bu porya bilyaları biraz açıklayabilirmisiniz hocam?

Normal yol sesi gibi ise sıkıntı yokta aşırı derece de ise bilyaları bi kontrol ettirmek gerek. Lifte kaldırıp lastikleri elle döndürdüğünüzde bile anlaşılabiliyor.

sanırım bu gürültü tüm sceniclerde var benimkide 110 dan sonra motor bağırıyor 5. vites istiyor gibi zannedersem buna yapacak birşey yok.

Otomatik şanzıman olanları....

Geri