motor yağı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bazdu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bazdu

Batuhan Dursun BAZDU,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
merhaba abilerim kardeşlerim

benim aracımda 10w40 motor yağı var bunu 5w40 yapmayı düşünüyorum. bunun için nasıl bir yol izlemeliyim ve motor yağını değiştireceğin zaman yağı boşalt mazot koy iki defa aracı çalıştır içeriyi temizlesin ondan sonra yağı araca yağ koy diyorlar deneyenler varmı ? ve motor yağını değiştireceğim zaman hazneyi temizlemek gerekirmi ?

Aracı öncelikle düz bir yere çekin.
Motor sıcaklığı normal düzeydeyken stop edin karter tapasını açın (Yağ dolum kapağı ve kontrol çubuğuda çıkık olsun ) sıcak olan yağ hemen hemen hepsi akacaktır.
10 dakika kadar bekleyin o esnada yağ filtrenizide değiştirin.
Alt tapayı akıntı bitince takın ve yeni yağınızı koyun.
Örneğin bu yağ 10.000 de değişecekse 6000 yada 7000 de değiştirin. ( Motorda yağ yokken kesinlikle çalıştırmayın anında motoru elinize alırsınız )

Aracı öncelikle düz bir yere çekin.
Motor sıcaklığı normal düzeydeyken stop edin karter tapasını açın (Yağ dolum kapağı ve kontrol çubuğuda çıkık olsun ) sıcak olan yağ hemen hemen hepsi akacaktır.
10 dakika kadar bekleyin o esnada yağ filtrenizide değiştirin.
Alt tapayı akıntı bitince takın ve yeni yağınızı koyun.
Örneğin bu yağ 10.000 de değişecekse 6000 yada 7000 de değiştirin. ( Motorda yağ yokken kesinlikle çalıştırmayın anında motoru elinize alırsınız )

sağol abim bilgi için ve yağı 10w yerine 5 w koyacaksak ek bir işleme gerek yok yaniabim

sağol abim bilgi için ve yağı 10w yerine 5 w koyacaksak ek bir işleme gerek yok yaniabim

Ek bir işleme gerek yok sadece yağını incelteceksin.

Bir şeyi merak ettim mazotla motorun içinin temizlendiğini nereden duydun. ?

Ek bir işleme gerek yok sadece yağını incelteceksin.

Bir şeyi merak ettim mazotla motorun içinin temizlendiğini nereden duydun. ?

çalıştığım yerde biri o şekilde yapıyormuş ve mazotu boşalttığında simsiyah akıyor diyor geçenlerde de benim yanımda yaptı tamirci ilk defa bunda gördüm bu işlemi dedi ve oturup izledik tamirci ile

Geri