Merhaba arkadaşlar. Bu hafta sonu yağ değişimi yapacağım az önce motul 8100 xcess 5w40 yağ renault marka yağ filtresi liqui molly motor iç temizleyici aldım. Hafta sonu kendi imkânlarımla değiştirmek istiyorum. Yağ karter tipasini ve karter muhafazasını açmak için kaç numara ne çeşit anahtar kullanmam gerekiyor bilginiz var mı? Ayrıca geçen sene şanzıman yağını değiştirdim elf marka yağ koydum ustaların şanzıman yağı değişmez ısrarına rağmen değiştirdim ama usta yeni yağı koyarken bir miktar döktü ayrıca yazın baskı balata değişirken sanzimandan boşalttılar yağı bir miktarda orda eksilme oldu yani yaklaşık 250 ila 500 arasında eksiltme olmuştur hani yarım litre olmasa bile 250 kesin eksildi gördüğüm kadarıyla ustalar birşey yapmadı ekleme falan . Şimdi aklıma takıldı benim bu eksilmenin bir zararı olur mu çünkü ilk sanziman yagini degisince vitesler arasi gecis pamuk gibi olmustu bizim araclarin huyu 1 ve geriye zor gecmede bile bayagi yumusama olmuştu. yağ bakımı yapmaya yapcam zaten şanzıman yağını yine değiştirsem mi 250 ml yağ bulamayacağıma göre yine 3 lt bir sise alcam. Geçen sene elf 75w80 şanzıman yağı koymuştum bu yağın bizim 1.2 cliolara uygunluğu tam midir acaba? Eğer tam uygun değilse motul alcam bu sefer .
SM-A305F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
SM-A305F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi