motor suyu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ati_63
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bugün de yağ için servise gittik... aracın 1 yılı dolmak üzere bugün yağ seviyesi tamamlama uyarısı verdi servis gittim bir litre yağ ilave edip gözlemleyelim dediler allah sonumuzu hayretsin ... bu durumlarla ilgili fikri olan var mı?
Aşırı beslemeli turbo benzinli motorlar yağ eksiltiyor üstteki yorumda Mustafa ustanında dediği gibi her hafta kontrol ediniz ( düz bir zeminde )

benim araç dizel önümüzdeki ay 3 yılı dolacak ne yağ ne su eksiltmesi hiç olmadı. hele su kapağını açmadım bile dışarıdan seviye kontrolü yapıyorum o kadar. benzinlide değişiyorsa durum onu bilmem.

valla eğer dediğiniz gibiyse ben motora zarar vermiş olabileceğimi düşünüyüroum ...

11000 km oldu bir kere yağına bakmadım ta ki dün sensör 3 dklık bi uyarı verinceye dek...

dun 1 litre ilave edildi sabah bi bende bakıp göreyim şu seviyeyi diye kontrol ettiğimde iki çeltik arasındaki mesafenin 3 te 1 kadar bi yerdeydi... ve rengi sarıdan çok kahve siyah arasındaydı umarım bi zarar vermemişimdir...

valla eğer dediğiniz gibiyse ben motora zarar vermiş olabileceğimi düşünüyüroum ...

11000 km oldu bir kere yağına bakmadım ta ki dün sensör 3 dklık bi uyarı verinceye dek...

dun 1 litre ilave edildi sabah bi bende bakıp göreyim şu seviyeyi diye kontrol ettiğimde iki çeltik arasındaki mesafenin 3 te 1 kadar bi yerdeydi... ve rengi sarıdan çok kahve siyah arasındaydı umarım bi zarar vermemişimdir...
İnşallah bir zarar vermemiştir şuan da yarım litre eksik desek toplam da 1.5lt eksiltmis toplam da 4 lt yağ alıyorsa motor da olması gereken yağın 100de 60 ı vardı bu şekilde yüksek devirde kullanıldıysa motor ömründen yer kısa vadede olmasa da uzun vadede motor sorun çıkartır diye düşünüyorum .

29 eylülde bakımda tekrar gözlemleyeceğiz bakalım ne diyecekler...

bişi olmaz ...benim alt karter delik...yağ koyunca eksiltiyo...bende 3.5 - 4 litre ile geziyom:D
5lt yağ alıyo

Herkese merhabalar benim araç 2018 haziran 1.2 captur sorun şu ki motor soğutma suyu ortalama 3.5 ayda bir min seviyesine indi yani 2. Kez max seviyesine getirdim takip ediyorum böyle bir sıkıntı yaşayan var mı acaba..

ben yaşadım 2 kez azalttı servise bıraktım basınç testi yaptılar herhnagi bir kaçak bulunamadı... antifrizli su ilave ettiler o günden sonra eksiltme yaşamadık...

kapak etrafında beyaz kireç lekeleri var mı? gözlemleyebildiniz mi?

ben yaşadım 2 kez azalttı servise bıraktım basınç testi yaptılar herhnagi bir kaçak bulunamadı... antifrizli su ilave ettiler o günden sonra eksiltme yaşamadık...

kapak etrafında beyaz kireç lekeleri var mı? gözlemleyebildiniz mi?

kapak etrafında beyaz kireç lekeleri var mı diye sormuşsunuz ama henüz yanıtlanmamış sorunuz.
merak ettim olurda ilerde başımıza böyle bişi gelirse bu aracımızın yağ eksilttği anlamınamı gelecek.açıklarsanız seviniriz.
mutlu günler..

hayır :) bizim araçta eksiltmelerden sonra hep kapak etrafında beyaz lekeler vardı muhtemelen eksiltmeyi kapak civarından yapıyordu ve o nedenle beyaz leke oluşmuştu...

siz yağ eksiltme ile nasıl bir bağ kurdunuz ?

Geri