Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 6 ay önce megane II Sportway aldım. Aracım yaklaşık 2 aydır uzun mesafeli yol yaptığımda su eksiltiyordu. Son günlerde bu eksiltmeler kısa mesafelerde de başladı. Araç soğukken eksiltme olmadığından geçenlerde aracı çalıştırdım ve hararetin yükselmesini bekledim. 90 dereceye geldiğinde su testisinin kapağından suyu attığını gördüm. Kapağı değiştirdim. Şu anda suyu kapaktan atmıyor ama su testisinde aşırı basınca neden oluyor. Sanki patlayacak gibi. Kapağı açtığımda ise su üzerime sıçrıyor. Ayrıca suda köpüklenme oluyor. Birkaç ustaya gösterdim ve arızanın %25 termostattan, % 75 ise contanın yanık olabileceğinden bunu yaptığını söylediler. Yani aracın silindir kapak contasının yanık olma ihtimali daha yüksekmiş. Ancak şunu belirtmeliyim ki araçta çekişten düşme, hararet yapma veya egzozdan su atma gibi bir sorun yok. Conta yanıksa araç çekişten düşmez mi, rampaları bile canavar gibi çıkıyor araç. Tek sorun su tesisatındaki aşırı basınç. Buda beniş korkutuyor tabiki. Bu olay daha önce sizlerden birilerinin de başına gelmişse görüşlerinizi bekliyorum. İzmirde oturuyorum ve sizce aracı hangi servise götürmeliyim?