Motor soğukken gelen çırçır ya da şıkırtı sesi

cakir

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba 1 yıldır arabamda daha çok motor soğukken gelen bir şıkırtı sesi vardı. Birçok kişiye sordum hep kayışdan geldiğini söylediler. Derken birkaçgün önce arabanın eksoz muyanesi için gittiğimde yine aynı ses olunca reno servisiydi önce biri eksoz dedi. Ben de servise çektirdim içeride motor kulağı dediler kulağı tutunca ses gidiyordu. Ben de servis kapanacaktı çıktım. Daha sonra sanayide tanıdık ustaya gittim o da eksoz dedi derken gittim. Bu sorun genelde bizim arabalarda olurmuş.eksozcu işi biliyordu. ekozda bağlantı yerinde yaylı civatalar vardı oraya pul koydu ve tüm ses gitti. hepsi 10 lira yoksa 300 küsür gidecekti. aklınızda olsun :)

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

ben tşk ederim ne kadar paylaşım yuaparsak o kadar az başımız ağrır

Merhaba 1 yıldır arabamda daha çok motor soğukken gelen bir şıkırtı sesi vardı. Birçok kişiye sordum hep kayışdan geldiğini söylediler. Derken birkaçgün önce arabanın eksoz muyanesi için gittiğimde yine aynı ses olunca reno servisiydi önce biri eksoz dedi. Ben de servise çektirdim içeride motor kulağı dediler kulağı tutunca ses gidiyordu. Ben de servis kapanacaktı çıktım. Daha sonra sanayide tanıdık ustaya gittim o da eksoz dedi derken gittim. Bu sorun genelde bizim arabalarda olurmuş.eksozcu işi biliyordu. ekozda bağlantı yerinde yaylı civatalar vardı oraya pul koydu ve tüm ses gitti. hepsi 10 lira yoksa 300 küsür gidecekti. aklınızda olsun :)
tesekkurler bılgı ıcın..aynısı bende var.bı gıdemedım sanayıye hala.. sağ önden gelen bi ses bendeki.böyle lakırtı gıbı..arac ılk calıstıgında gelıyo genelde..bazen de rolantıdeyken gelıyo ama nadir..aynısı mıydı sizinde ?

çözüm güzel :) ama sormadınız mı soğukken neden yapıyor da sıcakken yapmıyor

Doğrusu sormadım ama benim gözlemim öyleydi. Gaza basınca ses kayboluyordu. Birde servise gittiğimde o ses varken eksozu/motor kulağını tutunca ses kesiliyordu. Bu ek bilgi de işinize yarar sanırım

teşekkürler

Motor soğukken rölantide titreme çok olacağından sesi çok hissettirir ve duyurur.Motor sıcakken araçta titreme vs olmaz rölanti düzelir araç sessizce uyuma moduna geçer :)

Çok güzel bir paylaşım sağolun

aynı bendede war birde stop ederken oluyor
bende baktırayım , sağolun

Geri