Motor alt koruma kısmı içinin temizliği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan memolikk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bimde satılan gri renk kutulu fısfıs seklınde yağ çöz var Önce tazzıkle bı kabasını alın sonra o yağ çöz ü her yere sıkın bıraz bekleyın sonra tekrar tazzıklı suyla duruladıgınızda etkılı bır cozum olacaktır. Ben dun yaptım motor ıcınede bu sekılde yaptım Çok iyi oldu. Tavsıye ederım

Bimde satılan gri renk kutulu fısfıs seklınde yağ çöz var Önce tazzıkle bı kabasını alın sonra o yağ çöz ü her yere sıkın bıraz bekleyın sonra tekrar tazzıklı suyla duruladıgınızda etkılı bır cozum olacaktır. Ben dun yaptım motor ıcınede bu sekılde yaptım Çok iyi oldu. Tavsıye ederım
sökebilsem yaparım ama sökmek sorun bakalım ustaya götürürp orda söktüreyim sonra yıkamacıda yıkatırım motoruda yıkatsam mı acaba orayı yıkamışken yoksa silsem mi sadece karasız kaldım

ön sol tarafı kriyoya kaldırıp sökebilirsin ama hiç gerek yok wd40 sık tazyikli suyla durula tertemiz olur..

Arkadaşlar benim reno 19 1.6e RNE aracımda şanzuman körüğünde yağ sızdırması vardı. Körüğü bilyası ile değiştirip yenisi ile taktırdım.
Usta tam olarak emin olmamız için aracın altını yağ sökücü ile yıkattırmamı istedi. Yağ izleri kaybolduktan sonra 1000 km sonra gel lifte alıp bakalım dedi. 1000 km sonra görüntü aynıydı kaçak sızıntı falan kalmadı :)
ZDDrqZ.jpg
[/URL][/IMG]
3DDXZ2.jpg
[/URL][/IMG]
Her yıkamacıda lift yok olanlarda da yağ sökücü ilaç yok. Neyse iyi bir yer buldum.
Yıkamacıya aracın altının tamamını yağ sökücü ile yıkattırdım ( en az 45 dk sürdü )
Arabanın altına bolca yağ sökücü ilaç sıktı. Sonra köpükledi fırçaladı.En son tazyikli suyla yıkadı. Arabanın altından dökülen pisliği görünce ağzım açık kaldı

Fakat motor içinin tazyikli suyla yıkanmasına karşıyım. Çok inceledim. Sadece beyin falan değil birçok jack ve elektrik kablosu var.Bence riskli.
Onun yerine yağ sökücü sprey ile bezle dışarıdan silme daha iyi gibi.
Aracımın yıkama sonrası resmini paylaşıyorum.

resimler de eşşek kadar oldu. bilgisayarda çözünürlüklerini değiştirip öyle mi atsam bidahaki sefer?

güzel olmuş ama ben iç kısmının da yeni araçlar gibi temiz olmasını istemiştim motoru bi defa yıkattım ama yine aynı oldu sadece alt koruma kapağına akan yağ falan çamur gibi tutmuş motor parçalarını silmek iyi olacak gibi geldi

Abilerim aracin alti komple temizlenirmi ve nasil temizlenir bana temizlemessen curur hepdediler de

Abilerim aracin alti komple temizlenirmi ve nasil temizlenir bana temizlemessen curur hepdediler de

ben temizlettim. yağ sökücü ilacla. yukarıdaki resimde anlattım nasıl olduğunu.
Liftli bi yıkamacı bulman lazım.
Unutma sıcak su yada köpük asla yeterli değil en iyisi yağ sökücü sıktır aracın altına.
Temizlemezsen çürüyeceğini sanmam ama yağlarından arınır.
Bazıları temizlikten sonra aracın altını zift gibi bişeyle kaplattırıyorlar ( motor aksamı hariç) paslanmasın diye.

ben temizlettim. yağ sökücü ilacla. yukarıdaki resimde anlattım nasıl olduğunu.
Liftli bi yıkamacı bulman lazım.
Unutma sıcak su yada köpük asla yeterli değil en iyisi yağ sökücü sıktır aracın altına.
Temizlemezsen çürüyeceğini sanmam ama yağlarından arınır.
Bazıları temizlikten sonra aracın altını zift gibi bişeyle kaplattırıyorlar ( motor aksamı hariç) paslanmasın diye.

Bilgi icin tesekkurler abim paslanmasi banada mantiksiz grldi cunku yikatican yola cik yagmur bile yagsa yine kirlenecek :) o yuzden

Geri