Mesleklerimizin bilinmeyen/anlaşılmayan yönleri

Su ve meşrubat işi

Dışarıdan çok gelirisi varmış gibi gözüküp aslında kar marjı çok çok düşük olan bir iştir elemanlarla sıkıntılar müşterilerle sıkıntılar aşırı derecede can sıkıcı .. Bu mesleğe bulaşmamanızı tavsiye ederim :D

bir de böyleleri var tabii :)

575996_555766051123091_286244278_n.jpg

Meslek Özel Güvenlik Görevlisi
Çalıştığım Yer 6.Gazeteciler Sitesi Levent
2 Vardiya Usulü Çalışıyorum 1 Gündüz 1 Gece 2 İzin Çoğu Kişi Bütün Gün Oturuyorsun İstedğin Zaman Çayını Kahveni içiyorsun Desede Zor Yanları Var Gündüzleri Gelen Sipariş Tadilat Elemanları Misafirler Uğraş İstiyor Dışarıda Bulunan Çift Sıra Park Alanına 2. Sıra Olarak Park Edenlerin Kime Geldiği Not Alınır Yeri geldiğinde Anahtarı Alınır Vs Ondan Önemlisi 3 Blok 122 Daire Ve 65 Araçlık Otopark Kapasitesi Çif Araç İçeri Almamak Gerekiyor Misafir Araçları Dışarda Kalıcak Gece Nöbeti Saat 03:00 Da Bastıran Uykuyla Mücadele Var Tabi Anlıycanız İş Biraz Teferruatlı Bütün Gün Oturuyorsun Diyenlere Tek Cevabım Gel Fazla Değil 1 Saat Otur Bakalım :) Ben 12 Saat Oturuyorum Ama Akşam Eve Gelince Duman Olmuş Vaziyette

Meslek Özel Güvenlik Görevlisi
Çalıştığım Yer 6.Gazeteciler Sitesi Levent
2 Vardiya Usulü Çalışıyorum 1 Gündüz 1 Gece 2 İzin Çoğu Kişi Bütün Gün Oturuyorsun İstedğin Zaman Çayını Kahveni içiyorsun Desede Zor Yanları Var Gündüzleri Gelen Sipariş Tadilat Elemanları Misafirler Uğraş İstiyor Dışarıda Bulunan Çift Sıra Park Alanına 2. Sıra Olarak Park Edenlerin Kime Geldiği Not Alınır Yeri geldiğinde Anahtarı Alınır Vs Ondan Önemlisi 3 Blok 122 Daire Ve 65 Araçlık Otopark Kapasitesi Çif Araç İçeri Almamak Gerekiyor Misafir Araçları Dışarda Kalıcak Gece Nöbeti Saat 03:00 Da Bastıran Uykuyla Mücadele Var Tabi Anlıycanız İş Biraz Teferruatlı Bütün Gün Oturuyorsun Diyenlere Tek Cevabım Gel Fazla Değil 1 Saat Otur Bakalım :) Ben 12 Saat Oturuyorum Ama Akşam Eve Gelince Duman Olmuş Vaziyette

sadece kendi işlerini işten sayıp, diğer insanlara ahkam kesen akıllılar maalesef her an karşımıza çıkabiliyor. her meslekte iyisi, kötüsü var. sapla samanı karıştırmamak gerekiyor. nasıl ki ben bir yandan gelen gidenin anlayışsızlığı yüzünden zorluk çekeni de görüyorum, diğer yandan firmadan çıkarken benim kimliğimi başkasına vermiş olduğunu görünce ya da çekmecede bulamayınca boğma isteğimi zor kontrol ediyorum :) yani diğer bir milyon görevli, kimliği verirken üzerindeki ismi sesli okuyup veriyorsa, sen neden bunu yapmazsın? telefonda lak lak etmeyi neden bırakmazsın 10 saniye:) her meslekte işini yapan, yapmayan karışıyor.

vardiya sistemi bekarken sorun olmaz belki, ama ilerisi için değişme ihtimali var mı? :)

@PULAT hah vardiyalini birini buldum:) 3 3 haftada bir esin gibi gunduz calisiyosun yAni di mi diger gunler misafir gibi beni dusunduren ana konu:)
12-8 arası gece vardiyasını eleman eksikliğinden yeniler olarak bize tutturmuyorlar kıdemimiz yetmiyor hocam :) Ama şöyle birşey var 2 hafta gündüz 2 hafta akşam nöbetim var. Akşamcı iken eşimi okula bırakıp geri okuldan alma saatlerim dahil kahvaltı vs 3 saat yüzünü görebiliyorum ki o da koşturmacayla geçiyor işe gitmek için hazırlık vs. Zorluklarını anlatsam çeşitli yönlerinden bakarsak koca bir sayfa tutar ne yalan söyleyeyim yazmaya gözüm kesmiyor hani :) Aslında bir röportaj gibi bu konuyu eşimin ağzından dinlemek durumu çok daha iyi anlatır. Bütün zorlukları bir yana da bu zaman olayı benim işimin en berbat tarafı.

[MENTION=826]PULAT[/MENTION] Iyi ki kidem yetmiyormus o zaman vardiyaya.ben isimi cok seven biriyim her seyine katlaniyorum, ama bu zaman konusu epey bunaltiyor yapacak bir sey meslek ve yillar icinde bu duruma geldi bizim sektor. Tabii hanimlar daha iyi ifade ediyor, bi ara vakti olursA bekleriz buraya:)

sadece kendi işlerini işten sayıp, diğer insanlara ahkam kesen akıllılar maalesef her an karşımıza çıkabiliyor. her meslekte iyisi, kötüsü var. sapla samanı karıştırmamak gerekiyor. nasıl ki ben bir yandan gelen gidenin anlayışsızlığı yüzünden zorluk çekeni de görüyorum, diğer yandan firmadan çıkarken benim kimliğimi başkasına vermiş olduğunu görünce ya da çekmecede bulamayınca boğma isteğimi zor kontrol ediyorum :) yani diğer bir milyon görevli, kimliği verirken üzerindeki ismi sesli okuyup veriyorsa, sen neden bunu yapmazsın? telefonda lak lak etmeyi neden bırakmazsın 10 saniye:) her meslekte işini yapan, yapmayan karışıyor.

vardiya sistemi bekarken sorun olmaz belki, ama ilerisi için değişme ihtimali var mı? :)

Bekarken Sıkıntı Olmuyor Ama İleride Evlilik Söz Konusu Olunca Meslek Değişicek Tabiki :)

Geri