Megane yağ eksiltme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ahmetb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sikayetvar.com , Renault türkiye temsilcisine ve ren. müşteri temsilcisine durumu belirttim.
Bugün servise (RENAULT MAİS- ANKARA) tekrar gittim ve söyledikleri" bu durumda yağ eksilten araçların olduğunu ve RENAULT un bununla ilgili genel bir çalışma yapmasını/yapacaklarını düşünüyorlarmış"
Yine aynı şekilde yağ seviyesini tamamlayalım 2000 km daha kontrol edelim diyorlar. Sonra ne olacak diyorum net cevap yok... YANİ YAPACAKLARI İŞ YAĞ BASIP GÖNDERMEK. Bunu da kitapçık ta yazan 1000 km 0,5 lt yağ yakması normal maddesine dayanarak yaptıklarını söylüyorlar. Madem 1000 km de
0,5 lt yağ yakması normal ise ilk bakımı niçin 20 000 km de yapıyorsunuz. Bakımını 5000 km de bir yapmalısınız dediğim de sizin araba normal değil diyorlar. Ben de onu söylüyorum diyorum fakat incelemeye alınmıyor.

BU TARZ SORUNU OLAN ARKADAŞLAR VARSA İLETİŞİME GEÇEBİLİRİZ.

Aracım 15750 km ye geldi yağ göstergesi 6 dan 4 e indi onun dışında bi sorun olmadı. Yağ yakmanın yanında yağ sızıyor olmasın

benim megane 2 200.000 kilometrede giram yakmiyordu.. ama bildigim kadari ile bir valve var "PCV valve" diye geciyor ucuz ve basit bir parca, bu parca sayesinde alt bloktaki basinci ve yag buharini emme manifoldundaki vaccum sayesinde pistona gönderip yakip atiyor. ama bu sadece yag buhari yagin kendisi degil. Bu valve acik kalinca vakum nedeniyle yag cekiyor icine, yani anlayacagin basinc yukselince acilmasi gereken valf devamli acik kaliyor. tabi yag cekip pistonda yakip atiyor. senin arabada yag eksiltiyor.. bir baktir derim. ama kesin omudur bilemem. ama bana sorarsan bu kilometrede bu aracin yagi degil benzini bile koklamasi lazim cunku dana sifir gibi olmasi lazim

Eyvallah hocam ..
Aracı 2015 te sıfır aldım. Açıkçası aracı başka bir servise ya da farklı bir ustaya baktırmadım. Garantili olduğu için servisin çözmesini bekliyorum ama ilgilenmiyorlar. Mahkemeye vermiştim 10 şubat 2017 de mahkemesi var. Mahkeme sonucuna göre yeniden değerlendireceğim.

benim megane 2 200.000 kilometrede giram yakmiyordu.. ama bildigim kadari ile bir valve var "PCV valve" diye geciyor ucuz ve basit bir parca, bu parca sayesinde alt bloktaki basinci ve yag buharini emme manifoldundaki vaccum sayesinde pistona gönderip yakip atiyor. ama bu sadece yag buhari yagin kendisi degil. Bu valve acik kalinca vakum nedeniyle yag cekiyor icine, yani anlayacagin basinc yukselince acilmasi gereken valf devamli acik kaliyor. tabi yag cekip pistonda yakip atiyor. senin arabada yag eksiltiyor.. bir baktir derim. ama kesin omudur bilemem. ama bana sorarsan bu kilometrede bu aracin yagi degil benzini bile koklamasi lazim cunku dana sifir gibi olmasi lazim

tavsiyem serviste yaptırdığınız her işlemin faturasını yada çıktısını iyi saklayın. sonuçta aynı arıza ile 3 defa servise girmesi üretimsel bir hata olduğunu gösterir. sonrasında bu evraklarla tüketici mahkemesine gidebilir ve belki aracın değişimi bile söz konusu olabilir.

Hocam sonuç ne oldu?
ne yaptınız?
Eyvallah hocam ..
Aracı 2015 te sıfır aldım. Açıkçası aracı başka bir servise ya da farklı bir ustaya baktırmadım. Garantili olduğu için servisin çözmesini bekliyorum ama ilgilenmiyorlar. Mahkemeye vermiştim 10 şubat 2017 de mahkemesi var. Mahkeme sonucuna göre yeniden değerlendireceğim.

Geri