Megane III HB Edc Dizel vites kutusu uyarısı sorunu hakkında bilgi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tceber
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tceber

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba, edc vites ile ilgili bir sorunum var, konuyla ilgili bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim.

2011 model edc dizel megane III HB aracım var, 65000 km'de ve 4 ay önce aldım henüz. Aracım "vites kutusunu kontrol ettirin" uyarısı gösterdi ve bende servise götürdüm. Araç bilgisayara bağlandı ve sonuç olarak partikül filtresinin kirlenmiş olduğu ve bu sebeple araç bilgisayarının vites kutusu arızası gösterdiği söylendi. Filtreyi temizlediler ve tekrar arıza vermeyeceğini söylediler ancak bir hafta sonra tekrar aynı uyarıyı verdi. Daha önce Edc vites araç kullanmadım ve pek anlamıyorum bu işlerden. yine de ışıklarda ve araç dururken vitesi boşa almak gerektiğini biliyorum ve aracı satın aldığımdan beri böyle kullanıyorum ama benden önce kullanan arkadaş nasıl kullanmış bilemiyorum, satın alırken exertiz raporunda bir sorun görünmemişti.Sizce bu arıza neden oluyor olabilir ve ne yapmalıyım?​
teşekkürler şimdiden​

Son düzenleme:
Vites kutusunu kontrol ettirin uyarısı genel bir uyarı benim anladığım kadarıyla. PC ye bağlayarak net bir cevap alabilirsiniz diye düşünüyorum ancak farklı bir serviste denemenizi tavsiye ederim. Şu an bende de aynı sorun mevcut yarın gideceğim servise. (Bendeki uyarı : Vites kutusu hararet Vites kutusunu kontrol ettirin ve Yokuş kalkış desteğini kontrol ettirin )

Geri