Değerli arkadaşlar benim anlayamadığım bir nokta var. İkinci el araç alırken sıfır araç mı aldığımızı sanıyoruz acaba? Adı üzerinde 2. el araç alıyoruz elbette parayı da ona göre ödüyoruz. Ben aracımı ful donanımlı olarak 1 sene önce 35.000km de 54.000 TL ye aldım. Bugün sıfır liste fiyatı (Meg4 için, sunroof da hariç üstelik) 100 küsür bin TL. Yani 45 bin TL ucuza aldım. Diyelim ki tuttu şanzımanım arıza verdi (hamdolsun şimdiye kadar en küçük şikayetim olmadı) ve debriyaj seti değişmek zorunda kaldım 5000 TL ödedim. Yine 40 bin TL karlı değil miyim? Adı üzerinde 2.el araç bu. Bu nedenle fiyatı düşük. Kaldı ki zaten değişenini henüz ben de duymadım. Almadan önce konuştuğum yetkili servis 100-150 bin km kullanıma göre ömrü olduğunu söylemişti. Eh müsade edin de 100-150 bin km sonra da değişsin 5000 TL ye. EDC şanzımanlar zaten manuelden bile daha ekonomik yakıtta. Dci motorlarımızın yakıt cimriliğini zaten biliyorsunuz. Bunu da hesaba ekleyin, 100-150 bin km de ne kadar tasarruf edip karşılığında ne kadar masraf yapacağınızı. Ha eğer bunlar bana ileride sorun olmasın diyorsanız o zaman gidip paraya kıyıp 0 km araç alacaksınız. Yanlış mı düşünüyorum acaba? Şunu da eklemek isterim. Bir BMW, Mercedes için aynı işlemin masrafını da bir öğrenmekte fayda var. Tahminim en az 5-10 mislidir.
Sonuç olarak alacağınız aracın düşük km olmasına ve önceki kullananımına dikkat edin yeter. Özellikle kiralıklardan veya şirket araçlarından uzak durun ve içiniz rahat alıp güle güle binin. EDC'nin keyfi gerçekten bir başka, kullanan bilir.
Herkese iyi forumlar.