Bencede kapılara yada arkalara 16 cm likleri takmak daha mantıklı ....
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Olay tamamen hoparlörler ile ilgili.Hoparlörün kağıt vs olması yada markası önemli değildir.Hassasiyet değerlerine bakın.Oem hoparlör hassasiyet değeri aldıklarınıza göre daha yüksekse bu sorunu yaşamanız normal.Alpine olsun Pioneer olsun JBL olsun 70 80 TL lik hoparlör ile alınabilecek verim bellidir. Ben 1.5 sene önce aldım Cadence 16 cm 90$ aldığım yere girişi vardı.kullandım ettim şu an kuzen kullanıyor.Millet 90$ a mid takımı alırken biz normal hoparlör aldık ama evladiyelik ve kaliteli
Markaya aldanıp hoparlör almayın.Rms değerine bakmakta kafi değildir.
Empedans ana ünite ile uyumlumu? (genelde normal hoparlörler 4 ohm olup direk çıkışa bağlandığında uyum sorunu olmaz)
Çalışma frekans aralığı tabiri caizse işin kalite kısmı denebilir.Ne kadar geniş olursa müzikteki detayı o kadar iyi yakalarsınız
Hassasiyet ise sizi ses olarak doyuran kısımdır.Ne kadar yüksek olursa o kadar makbuldür.Örnek hassasiyeti 100db olan bir takım hoparlörden teybin ses 3te aldığın sesi hassasiyeti 90 olanda 10 15lerde alırsın. Aynı sesi almak için ana ünite daha fazla güç ürettiğinden bu seferde sesin kalite aynı orantıda düşer.
Özet..
hassasiyeti min 92 db olan frekans aralığı 60-25000hz olan rms değerleri uygun bir hoparlör alın mutlu olun